Σε πύρινο κλοιό η Ηλεία: Νέα φωτιά στην Ανδρίτσαινα – Φόβοι για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών

0
80

Σε συναγερμό και επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας στο νομό Ηλείας, μετά τις απανωτές φωτιές στην ευρύτερη περιοχή με διαφορά λίγων ωρών και σε σημεία που δεν μπορούν να αιτιολογηθούν.

Ακριβώς λόγω των σοβαρών ενδείξεων που υπάρχουν, στο σημείο μεταβαίνει από την Αθήνα εσπευσμένα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Π.Σ. για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασαν αυτές οι φωτιές, ΄συμφωνα με το news247.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα και ενώ ακόμα υφίσταται φωτιά μεταξύ Ωλένης και Πανόπουλου στον Πύργο Ηλείας, ξέσπασε νέο πύρινο μέτωπο, αυτή την φορά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Νέα Καλυβάκια του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Ηλείας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Ευτυχώς μάλιστα τα εναέρια μέσα αποσπάστηκαν άμεσα από την άλλη κοντινή φωτιά της περιοχής και ουσιαστικά την έχουν προλάβει σε ικανό βαθμό οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην αρχή της, πιστεύοντας ότι σύντομα θα μπορέσουν να την περιορίσουν.

Οι φόβοι και οι υποψίες όμως ότι μπορεί μέσα στη νύχτα να φέρει αντιμέτωπη την Πυροσβεστική με τυχόν μπαράζ νέων εστιών έθεσε σε επιφυλακή για πυκνές περιπολίες ολόκληρο τον μηχανισμό.

Η πρώτη φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα κατά τις μεσημεριανές ώρες σε δύσβατη δασική έκταση, στην περιοχή Πανόπουλο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας παραμένει σε εξέλιξη αλλά με πολύ καλύτερη εικόνα, περιορισμένο μέτωπο πλέον και μικρές διάσπαρτες εστίες. Επιχειρούν 89 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου στο Γραμματικό Πύργου Ηλείας είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 114 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε 54 ανήλθαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Πενήντα τέσσερις δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 19:00, χθες, Σάββατο 25 Ιουλίου 2020, έως την ίδια ώρα απόψε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Συνολικά επιχείρησαν 880 πυροσβέστες με 330 οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική:

– Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις Κεχριές Κορινθίας παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την περιμετρική της φύλαξη.

– Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στην περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 114 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

– Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Πανόπουλο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 89 πυροσβέστες, 29 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Συλλήψεις 2 ατόμων για την πρόκληση εμπρησμoύ από αμέλεια στο Πόρτο Γερμενό

Κεφαλονιά: Σε ύφεση η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεραμειές

Πηγή: madata.gr