Σεισμός στην Ελασσόνα: Ραγίζουν καρδιές οι ιστορίες πολιτών που έχασαν τις περιουσίες τους

0
46

Με μάτια βουρκωμένα ο Δημήτρης Μπέης περιγράφει πως γλίτωσε αυτός και η οικογένειά του από την μανία των Ρίχτερ. Το σπίτι του είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Εδώ και 4 ημέρες κοιμάται με την γυναίκα του στο θερμοκήπιο, στην αυλή του σπιτιού του.

Ρίχτερ καταστροφής

Ο μύλος που διατηρεί η οικογένειά Σαπουντζή στο Αμούρι της Ελασσόνας έχει καταστραφεί. Ο 32χρονος Ανέστης πριν από 1 χρόνο πήρε καινούργια μηχανήματα για να φτιάχνει αλεύρι. Το πέτρινο κτίριο του μύλου γκρεμίζεται ολοένα και περισσότερο με τους μετασεισμούς.

Μέσα σε λίγα λεπτά δεκάδες χωριά τυλίχτηκαν στην σκόνη, σπίτια έπεσαν και χωράφια με καλλιέργειες άρχισαν να αναβλύζουν νερό και άμμο.

Και στο χωριό Ζάρκος της Φαρκαδώνας ο εγκέλαδος βρήκε τους μαθητές στο σχολείο.

Προσεύχονται στα χαλάσματα

Το πρωί ο μητροπολίτης Ελασσόνας Χαρίτων τέλεσε τη θεία λειτουργία για τους σεισμοπλήκτους σε σκηνή στο Δαμάσι.

Μιλώντας στο Μega Σαββατοκύριακο ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος έκανε λόγο για ισχυρό μετασεισμό τις επόμενες ημέρες στην περιοχή της Λάρισας.

Την ίδια στιγμή οι αρχές επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου να προλάβουν την κακοκαιρία. Τοποθετούν τροχόσπιτα για να φιλοξενηθούν οικογένειες που έχουν μείνει άστεγες.

Ένα προκάτ σπίτι που δώρισε η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων θα στεγάσει προσωρινά μια οικογένεια. Το 15χρονο παιδί τους έχει κάνει μεταμόσχευση και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στο χωριό και οι 20 οικίσκοι δωρεά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

mega.com

Πηγή: madata.gr