Σεισμός στην Τουρκία: Ευτυχώς που υπάρχετε είπε Τούρκος στρατηγός στην ΕΜΑΚ

0
50

Συγκινητική ήταν η συνάντηση ανάμεσα σε Τούρκους διασώστες με τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ, έξι 24ωρα μετά τον σεισμό στην Τουρκία. Λίγα λεπτά αργότερα στην Αντιόχεια ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας δέχτηκε τις ευχαριστίες του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Λίγο πριν από την επίσκεψη των δύο υπουργών Εξωτερικών σε σημεία που έχουν καταρρεύσει κτίρια, υπήρξε μια συγκινητική συνάντηση μεταξύ Τούρκων αξιωματικών με τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ.

Συγκεκριμένα, Τούρκος στρατηγός της στρατοχωροφυλακής ευχαρίστησε τις ελληνικές δυνάμεις της ΕΜΑΚ για τη βοήθεια που προσέφεραν από την πρώτη στιγμή που χτύπησε ο σεισμός στην Τουρκία λέγοντας:

«Να ξέρουν οι Έλληνες φίλοι μας ότι οι Τούρκοι, τα αδέρφια τους, αν – Θεός φυλάξοι – συμβεί κάτι, θα είμαστε οι πρώτοι που θα σπεύσουμε. Μόνο με αλληλοϋποστήριξη μπορεί να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταστροφές. Ο σεισμός επηρέασε 10 πόλεις. Ευτυχώς που υπάρχετε», είπε.

Η συγκινητική συνάντηση έγινε λίγο πριν από την επίσκεψη των δύο υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε σημεία που έχουν καταρρεύσει κτίρια στην Αντιόχεια.

πηγή: newsit.gr

Πηγή: madata.gr