Σέρρες: Εταιρεία σεκιούριτι φυλάει σιδηροδρομική διάβαση – Τους εμπιστεύεται περισσότερο ο πρόεδρος του χωριού

0
16

Την ώρα που περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας, όπως οι καταγγελίες Κούγια για τοποθέτηση του σταθμάρχη από πολιτικό, μία νέα υπόθεση αποκαλύπτει σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν σε αρκετά από τα σιδηροδρομικά δίκτυα της χώρας. Ο λόγος, φυσικά, για τις Σέρρες, όπου στην περιοχή Βυρώνεια εταιρεία σεκιούριτι έχει αναλάβει εδώ και μήνες τη φύλαξη ισόπεδης σιδηροδρομικής διάβασης. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η τοποθέτηση της εταιρείας φύλαξης έγινε, καθώς οι μπάρες και οι φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα το συνεργείο, που ανέλαβε να το διορθώσει, διαπίστωσε ότι πρόβλημα είναι μεγάλο. Ετσι, ανατέθηκε από τον ΟΣΕ σε εταιρεία σεκιούριτι η φύλαξη της διάβασης. Οι άνδρες της εταιρείας πιάνουν δουλειά πριν το πρώτο δρομολόγιο και αποχωρούν αφού περάσει και το τελευταίο τρένο. Ο πρόεδρος του χωριού, μιλώντας για το φαινόμενο, είπε ότι με την εταιρεία σεκιούριτι νιώθει περισσότερη ασφάλεια με τους άνδρες της φύλαξης, παρά με τις μπάρες

«Ευτυχώς για εμάς μετά την εμφάνιση του προβλήματος με τις μπάρες και τους φωτεινούς σηματοδότες ανέλαβε η σεκιούριτι με την οποία νιώθουμε και περισσότερη ασφάλεια αφού οι άνθρωποι μπαίνουν στη μέση του δρόμου και σταματάνε την κυκλοφορία ενώ με τις μπάρες υπήρχαν κάποιοι που έκαναν ελιγμούς και περνούσαν από δίπλα», είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος της Βυρώνειας Παύλος Ναζηρίδης υπογραμμίζοντας ότι «εγώ ως πρόεδρος του χωριού νιώθω πιο ασφαλής με τους σεκιουριτάδες παρά με τις μπάρες».

Κομισιόν: Δώσαμε 700 εκατ. στους σιδηροδρόμους
 
Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (σ.σ. Κομισιόν) προκάλεσε η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28/2), για την οποία και κηρύχθηκε εθνικό τριήμερο πένθος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Κομισιόν, σε παρέμβασή της, σημειώνει ότι οι έρευνες για την ευθύνη του δυστυχήματος, που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και αγνοουμένους, αφορούν τις εγχώριες Αρχές. Στην ίδια παρέμβαση σημειώνουν, παράλληλα, ότι έχουν δώσει στην Ελλάδα τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων. 

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζει, στην ίδια παρέμβαση, ότι από το 2014 έχει δώσει τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων, για τα οποία καταγγέλλει ότι δεν κατέληξαν πουθενά. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανταλμπέρ Γιανς, μιλώντας σχετικά, ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στηρίξει την Ελλάδα πολύ εντατικά από κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να βελτιωθούν οι σιδηροδρομικές υποδομές της χώρας».

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι έχουν χρηματοδοτήσει 16 σιδηροδρομικά έργα στην Ελλάδα από το 2014, με τη συνολική χρηματοδότηση που πηγάζει από τα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να φτάνει, περίπου σύμφωνα με τον κ. Γιανς, τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: madata.gr