Σεξιστική επίθεση Γαβρόγλου σε Κεραμέως – Η αιχμηρή απάντηση της Υπουργού Παιδείας

0
64

Σε ένα σοβαρό ατόπημα υπέπεσε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος εξαπέλυσε σεξιστική επίθεση σε βάρος της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως για τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις τη νέα σχολική χρονιά λόγω κορονοϊού.

“Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μεσό όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική. Ψιλά γράμματα θα πείτε. Εδώ εστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα; Και, όμως.” έγραψε ο πρώην υπουργός σε ανάρτησή του στο Facebook.

Άμεση ήταν και η απάντηση που έδωσε η ίδια η υπουργός Παιδείας μέσω του λογαριασμού της στο Twitter:

“Αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας! Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ επί του θέματος” σχολίασε η Νίκη Κεραμέως.

“Αναφορικά δε με τη προπαγάνδα του ΣΥΡ για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, τον παραπέμπω στα στοιχεία που αναφέρθηκαν στη Βουλή (μ.ο 17 μαθητές στην Επικράτεια & 20 σε Αττική/Θεσσαλονίκη, εξαιρώντας πάντοτε τα σχολεία ειδικής αγωγής που έχουν εξαιρετικά μικρό αριθμό μαθητών)” συνέχισε η υπουργός.

Πηγή: madata.gr