Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο Αγία Σοφία: Τι κατέθεσε αναισθησιολόγος για τον τραυματιοφορέα

0
27

Στοιχεία σε βάρος του 61χρονου τραυματιοφορέα, ο οποίος έχει προφυλακιστεί, με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης δύο ανήλικων κοριτσιών, αποκαλύπτει στην κατάθεσή της η αναισθησιολόγος του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».
«Ενώ η μικρή ήταν υπό αναισθησία και διασωληνωμένη, εγώ, ενώ βρισκόμουν στη θέση πλαγίως του παιδιού, κάποια στιγμή έσκυψα -δεν θυμάμαι για ποιον λόγο- και καθώς όρθωνα το σώμα μου, ασυναίσθητα κοίταξα προς την ασθενή, η οποία ήταν ακάλυπτη στο χειρουργικό τραπέζι» αναφέρει η νεαρή αναισθησιολόγος σύμφωνα με το in.gr. «Αυτό που είδα ήταν μια απότομη απόσυρση του χεριού του τραυματιοφορέα από το αιδοίο του κοριτσιού. Αυτό διήρκεσε κλάσματα του δευτερολέπτου. Εκείνος βρισκόταν αριστερά της, στο ύψος του ισχίου. Όταν έγινε αυτή η κίνηση, δεν ήταν κάποιος άλλος παρών» συνεχίζει.

Η κατάθεση αυτή αφορά στο πρώτο θύμα του φερόμενου ως δράστη, ένα κοριτσάκι 6 ετών, το οποίο είχε φτάσει στο νοσοκομείο για καθετηριασμό λόγω καρδιολογικού προβλήματος. Μετά από αυτό, ο 61χρονος τέθηκε υπό επιτήρηση.

 Σύμφωνα με την αναισθησιολόγο υπήρξε και δεύτερο περιστατικό, αυτή τη φορά με ένα κορίτσι 8,5 ετών που προοριζόταν για καθετηριασμό. «Ήταν ακάλυπτη στο πάνω μέρος του σώματός της, είχε μόνο την ποδιά στην περιοχή του εφηβαίου. Παρατήρησα κινητικότητα κάτω από την ποδιά του κοριτσιού. Συγκεκριμένα, είδα ο τραυματιοφορέας να έχει το αριστερό του χέρι κάτω από την ποδιά και να κάνει επαναλαμβανόμενες κινήσεις απόσυρσης και επαναφοράς στην περιοχή του εφηβαίου» λέει η αναισθησιολόγος.

 Την ώρα που κάναμε αλλαγή στη διασωλήνωση ξανά, παρατήρησα παρόμοιες κινήσεις, δηλαδή επαναλαμβανόμενες κινήσεις απόσυρσης και επαναφοράς του αριστερού χεριού του τραυματιοφορέα κάτω από την ποδιά». Η αναισθησιολόγος περιγράφει πώς διαπιστώθηκε η κακοποίηση του κοριτσιού, όταν οι γιατροί αντιλήφθηκαν το αίμα που υπήρχε στο εσώρουχό της.

«Την ώρα που η νοσηλεύτρια αφαίρεσε το εσώρουχο του παιδιού, παρατήρησα την παρουσία αίματος στο εσώρουχο. Το είδε και η επιμελήτρια ότι ήταν στο σημείο του εσωρούχου που αντιστοιχεί στα έξω γεννητικά όργανα. Ψάξαμε το σώμα του παιδιού μήπως υπάρχει κάποια εξωτερική πληγή που να δικαιολογεί το αίμα, δεν βρήκαμε όμως κάτι. Ύστερα από λίγο, είδα και μια κηλίδα αίματος στην απορροφητική πάνα που βάζουμε κάτω από το σώμα των παιδιών. Επανελέγξαμε το παιδί και παρατήρησα ότι ανάμεσα στα πόδια της μικρής υπήρχε ένα έκκριμα πολύ ανοιχτού κόκκινου χρώματος. Παρατήρησα ότι το γάντι του τύπου λάτεξ και συγκεκριμένα ο δείκτης του αριστερού χεριού του τραυματιοφορέα ήταν λερωμένος με αίμα εφάμιλλο αυτού του εσωρούχου. Τέθηκε πιθανότητα για πρώιμη ήβη και ότι έπρεπε να ειδοποιηθούν οι γονείς και να συστηθεί εξέταση από γυναικολόγο.

 Εν τω μεταξύ, ήρθε ο καρδιολόγος και ενημερώθηκε για την ύπαρξη του αίματος. Την ώρα που αναρωτιόμασταν για την ύπαρξη του αίματος ήταν και ο τραυματιοφορέας παρών. Ύστερα από λίγο είδα ότι έκανε τον γύρο του τραπεζιού και αποχώρησε».

 Ακολούθησαν άλλες 10 καταθέσεις από γιατρούς, νοσηλευτές και τους γονείς των δύο παιδιών ενώ πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξαν και άλλα θύματα στο παρελθόν.

 Ο 61χρονος τραυματιοφορέας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» κρίθηκε προφυλακιστέος με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

lifo.gr

Πηγή: madata.gr