Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού

0
63

Σφοδρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για έναν 15ο μισθό.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η απόφασή του απευθύνεται σε χαμηλόμισθους και ανέργους.

«Ο κ. Μητσοτάκης με καθυστέρηση τριών ετών και τρομοκρατημένος από την οργή του κόσμου για τους λογαριασμούς και την πρωτοφανή ακρίβεια και υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανακοίνωσε σήμερα άρον άρον μια ανεπαρκή σε σχέση με τα δεδομένα αύξηση του κατώτατου μισθού. Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός επί των ημερών του οποίου ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος», ανακοίνωσε σχετικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα των εργαζομένων.

«Υπό τον μανδύα του δημοσιονομικά υπεύθυνου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού έχοντας στο μεταξύ αφήσει την ακρίβεια να κατατρώει το εισόδημα των πολιτών», σχολίασε το ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Μητστοάκης έστειλε μήνυμα προς του εργοδότες σημειώνοντας ότι «Αυτή η σημαντική μεταβολή στο βασικό μισθό αυξάνει και το επίδομα ανεργίας κατά 31 ευρώ κάθε μήνα. Αποτελεί, παράλληλα, και ένα κάλεσμα προς τους εργοδότες να κινηθούν ανάλογα και προς τις άλλες κατηγορίες μισθωτών».

«Τελικά η πολυδιαφημιζόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού έχει εξανεμιστεί πριν καν δοθεί, εξαιτίας της εκτίναξης της ακρίβειας, διαμορφώνοντας τον ονομαστικό κατώτατο μισθό σε επίπεδο πιο χαμηλό από αυτό που ήταν 13 χρόνια πριν!», τόνισε από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ είναι μια απόφαση ευθύνης και αλληλεγγύης και ότι γίνεται ένα ακόμα βήμα προς το στόχο της ανάπτυξης για όλους.

Πηγή: madata.gr