Σήμερα δεν θα εμφανιστεί ο Τσιόδρας. Είναι η ώρα του πρωθυπουργού και των υπουργών

0
94

Χωρίς την καθιερωμένη παρουσία του υπεύθυνου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρα θα γίνει την Τρίτη η ενημέρωση των πολιτών, καθώς πρόκειται για μία ημέρα που θα μονοπωλήσουν οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και οι εξειδικεύσεις των υπουργών για τη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού.

Οι ανακοινώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 μ.μ. με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες για το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω του κορονοϊού .

Ακολούθως, το σχέδιο της κυβέρνησης θα παρουσιαστεί αναλυτικά από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσο, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου. Το σχέδιο θα εξειδικεύεται ανά τομέα και τις λεπτομέρειες θα δίνουν οι αρμόδιοι υφυπουργοί.

Ετσι, οι αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο Νίκο Παπαθανάση, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον υφυπουργό υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών Θοδωρή Λιβάνιο και τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για Θέματα Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Την παρουσίαση θα συντονίσει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Τετάρτη τα μέτρα για τα σχολεία Από τα μέτρα θα απουσιάσει η αναλυτική παρουσίαση για τη λειτουργία των σχολείων, η οποία θα γίνει την Τετάρτη από την υπουργό Παιδεία Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας, μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: madata.gr