Σεισμός στην Κρήτη: Μίνι τσουνάμι και προειδοποίηση για νέο

0
110

Συνεχίζεται να σείεται η γη στην Κρήτη με συνεχείς μετασεισμούς. Σε ετοιμότητα το λιμενικό στην Κρήτη μετά την προειδοποίηση για νέο τσουνάμι. Οι εικόνες λίγο μετά το χτύπημα των 6 Ρίχτερ.

Ο σεισμός των 6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε νότια της Ιεράπετρα Κρήτης στις 15:51 προκάλεσε τσουνάμι  μικρής έντασης στα νότια παράλια της Κρήτης και στη νήσο Χρυσή, όπως δήλωσαν ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας και ο Δρ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Συστήματος Προειδοποιήσης για Τσουνάμι της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το τσουνάμι εκδηλώθηκε αρχικά με απόσυρση και κατόπιν επίκλιση του νερού της θάλασσας 20 λεπτά περίπου μετά την εκδήλωση του σεισμού, φαινόμενο που επαναλήφθηκε 3 – 4 φορές σύμφωνα με μαρτυρίες. Η μεταβολή στη στάθμη της θάλασσας ήταν περίπου μισό μέτρο.

Πρόκειται για ακριβή επανάληψη του φαινομένου που εκδηλώθηκε την 01.07.2009 στην ίδια περιοχή με σεισμό μεγέθους 6,4 και ακριβώς παρόμοιο τοπικό τσουνάμι. Δείτε τις εικόνες που δημοσίευσε ο κ.Λέκκας…

Προειδοποίηση για νέο τσουνάμι

Με κατεπείγον σήμα του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα για την πιθανή εκδήλωση τσουνάμι λόγω του ισχυρού σεισμού και των μετασεισμών που ακολούθησαν. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου, “έχουν ήδη τεθεί σε ετοιμότητα πλωτά και χερσαία μέσα για τυχόν παροχή βοήθειας σε κινδυνεύονται πλοία, μικρά σκάφη και άτομα που βρίσκονται στη θάλασσα” 

www.newsit.gr

Πηγή: madata.gr