Σκέρτσος: Φθάσαμε τις 500.000 εμβολιασμούς, χτίζουμε το πρώτο τείχος ανοσίας έως το Πάσχα

0
14

Τις 500.000 εμβολιασμούς έφθασε η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, ο οποίος ενημέρωσε μέσω Facebook για την πορεία των εμβολιασμών.

Στην ανάρτησή του, ο Ά. Σκέρτσος ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 3η θέση μεταξύ των 27 της ΕΕ και αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, σημείωσε ότι, αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων, θα πάμε με εναλλασσόμενα lockdown το επόμενο δίμηνο.

«Κατανοώ απολύτως την κούραση όλων μας, είμαι κι εγώ το ίδιο κουρασμένος. Είμαι όμως κι αισιόδοξος διότι το τέλος αυτής της περιπέτειας πλησιάζει. Μη χάσουμε τώρα στο τέλος το δρόμο μας. Το χρωστάμε σε όσους έφυγαν από αυτόν τον φονικό ιό και σε εκείνους που είναι πιο ευάλωτοι από εμάς και πρέπει να μείνουν ζωντανοί», επισήμανε ο υφυπουργός.

Αναλυτικά, ο Ά. Σκέρτσος στην ανάρτησή του ανέφερε τα εξής:

«Το επόμενο δίμηνο έως τα μέσα της Άνοιξης είναι η τελευταία κρίσιμη περίοδος που απομένει να περάσουμε υπό το καθεστώς εναλλασσόμενων -αναλόγως του επιδημιολογικού φορτίου σε κάθε περιοχή- περιοριστικών μέτρων.

Με την πρόοδο του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού -βρισκόμαστε πλέον στην 3η θέση μεταξύ των 27 της ΕΕ σε ημερήσιους εμβολιασμούς και σήμερα ξεπεράσαμε τους 500.000 εμβολιασμούς συνολικά- χτίζουμε το πρώτο τείχος ανοσίας έως το Πάσχα. Και είναι πλέον ορατό το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας που έχει αδρανοποιήσει τις ζωές όλων μας

Έως τότε όμως είναι αναγκαίο να ενημερωνόμαστε -ώστε να προφυλασσόμαστε- και να παρακολουθούμε σε εβδομαδιαία βάση τα δεδομένα της πανδημίας στο Παρατηρητήριο Covid19.

Την εβδομάδα που πέρασε σημειώθηκε μια αύξηση της ταξης του 32% στα καταγεγραμμένα κρούσματα αλλά και 28% στα διενεργούμενα τεστ. Αντίστοιχη είναι η αύξηση στα ενεργά κρούσματα κατά 30%, και βεβαίως προκαλεί ανησυχία η μεταβολή του λόγου εισαγωγών προς εξιτήρια στο 1,65 και η επακόλουθη αύξηση των διασωληνωμενων ασθενών στις ΜΕΘ κατά 15%.

Η αύξηση αυτή εντοπίζεται κυρίως στην Αττική που έχει όμως το πλεονέκτημα να διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πολλών και καλών νοσοκομείων αναφοράς που διαθέτουν πλέον μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση περιστατικών Covid. Τα νέα μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως για να ανακόψουν αυτήν ακριβώς την αυξητική πορεία.

Παρολ’αυτά η Ελλάδα παραμένει, όπως δείχνει και ο εβδομαδιαίος χάρτης του ECDC, σε καλύτερη κατάσταση από την υπόλοιπη Ευρώπη. Και χάρη στην προσπάθεια όλων μας έχουμε καταφέρει να σώσουμε πολλές ζωές συμπολιτών μας και να είμαστε στην 23η θέση στην απώλεια ζωών από Covid19 στην ΕΕ των 27.

Κατανοώ απολύτως την κούραση όλων μας, είμαι κι εγώ το ίδιο κουρασμένος. Είμαι όμως κι αισιόδοξος διότι το τέλος αυτής της περιπέτειας πλησιάζει. Μη χάσουμε τώρα στο τέλος το δρόμο μας. Το χρωστάμε σε όσους έφυγαν από αυτόν τον φονικό ιό και σε εκείνους που είναι πιο ευάλωτοι από εμάς και πρέπει να μείνουν ζωντανοί».

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr