Σκηνικό πολέμου διαμορφώνεται στα νοσοκομεία – Αντίστροφη μέτρηση για την επιστράτευση

0
64

Σκηνικό πολέμου διαμορφώνεται στα νοσοκομεία. Μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες 1545 πολίτες εισήχθησαν στο νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού, ενώ ο αριθμός των ημερήσιων εισαγωγών είναι πάντα τριψήφιος. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη με την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών.

Τα ασθενοφόρα δε σταματούν να μεταφέρουν ασθενείς. Οι διασωληνωμένοι αυξάνονται καθημερινά. Οι κλίνες στις εντατικές είναι γεμάτες.

Για ακόμη μία ημέρα, γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη στα νοσοκομεία με την κατάσταση να είναι παραπάνω από ασφυκτική.

Αύξηση των εισαγωγών

Από τις 11 Μαρτίου ο αριθμός των νέων εισαγωγών σκαρφάλωσε στις 501 ενώ χθες έγιναν άλλες 513. Ο μέσος όρος τις τελευταίες 10 ημέρες είναι 470 εισαγωγές την ημέρα.

Μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες 1545 ασθενείς covid εισήχθησαν στα νοσοκομεία της χώρας. Ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων το ίδιο διάστημα αυξήθηκε δραματικά φθάνοντας χθες στους 672.

Συνεχείς συσκέψεις  

Ύστατο μήνυμα προς του ιδιώτες γιατρούς να ριχτούν στη μάχη έστειλε ο πρωθυπουργός μέσα από την συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο υπουργός Υγείας, κατά την επίσκεψή του χθες το βράδυ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» απηύθυνε δραματική έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς για ενίσχυση του ΕΣΥ. Είχε προηγηθεί «ναυάγιο» στην τηλεδιάσκεψη των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας με τον Βασίλη Κικίλια.

Μέχρι τώρα έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα περίπου 60 γιατροί από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών άλλοι 30 από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά οι οποίοι συνδράμουν μέσω των ιδιωτικών θεραπευτηρίων που συνδράμουν στη μάχη κατά του covid.

Στην περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός γιατρών, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει στην επίταξή τους.

Η πρόταση της Πολιτείας προς τους ιδιώτες γιατρούς, μεταξύ άλλων, προβλέπει μισθό 2.000 ευρώ και αμειβόμενες εφημερίες 1.000 ευρώ το μήνα.

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου δίνεται μάχη για ένα κρεβάτι σε μια ακόμα δύσκολη εφημερία. Έχουν γίνει 14 εισαγωγές, ενώ άλλα 25 άτομα περιμένουν στα εξωτερικά ιατρεία. Πλέον διασωληνώνονται ασθενείς σε απλούς θαλάμους και περιμένουν να αδειάσει κάποιο κρεβάτι στην εντατική.

Την ίδια ώρα, μια αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σχετικά με την επερχόμενη επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, κάνοντας λόγο «για αδιέξοδο, στο οποίο οδηγήθηκαν από τη στάση του υπουργείου Υγείας».

Στην ανακοίνωση γίνεται έντονη κριτική στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με τους γιατρούς να σημειώνουν ότι «αντιπαρερχόμαστε την προσβλητική συμπεριφορά του υπουργού και τιθέμεθα στη διάθεση του ΕΣΥ», θέτοντας ωστόσο όρους, ενώ ζητούν και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: madata.gr