Σοκ σε εθνικό πάρκο στις ΗΠΑ: Βίσονας κατασπάραξε γυναίκα αφού πρώτα την πέταξε στον αέρα

0
73

Ένα ασυνήθιστο και σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο εθνικό πάρκο Yellowstone, όταν ένας βίσονας επιτέθηκε σε μία γυναίκα και την οποία κατασπάραξε στη συνέχεια. Οι αρχές μέχρι στιγμής, δεν έχουν ανακοινώσει εάν η γυναίκα επέζησε από την επίθεση, μόνο ότι υπέστη διάτρηση και άλλα σοβαρά τραύματα σε πολλά μέρη του σώματος της, ενώ μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο του Ανατολικού Αϊντάχο

Σύμφωνα με τους nytimes.com, οι υπεύθυνοι του πάρκου τηρούν «σιγή ιχθύος» σε σχετικές ερωτήσεις για το περιστατικό, ενώ εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πρόσθετες πληροφορίες.

Παρόλα αυτά, αξιωματούχοι του πάρκου ανέφεραν ότι είναι η πρώτη επίθεση βίσονα σε άνθρωπο για το 2022 στο συγκεκριμένο πάρκο, ενώ απηύθυναν εκ νέου έκκληση στους επισκέπτες να μην πλησιάζουν τα ζώα, ώστε να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά.

Όπως αναφέρουν, ο βίσονας ζυγίζει περισσότερο από 2.000 κιλά και τρέχει τρεις φορές πιο γρήγορα από τον άνθρωπο, ενώ στο συγκεκριμένο πάρκο, είναι το ζώο με τις περισσότερες καταγεγραμμένες επιθέσεις σε ανθρώπους.

Το χρονικό της επίθεσης
Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα (30/5) στο εθνικό πάρκο Yellowstone και συγκεκριμένα στη περιοχή Black Sand Basin, όταν μια γυναίκα περίπου 25 ετών συνάντησε σε κοντινή απόσταση έναν βίσονα.

Η γυναίκα φέρεται να πλησίασε επίτηδες το ζώο, με εκείνο να επιτίθεται μόνο σε αυτήν, καθώς σε απόσταση 25 μέτρων, έτυχε να παίρνουν ακόμα δύο άτομα, τα οποία έμειναν αλώβητα.

Οι αρχές ερευνούν ακριβώς τα ακριβή γεγονότα, όμως φέρεται αρχικά ο βίσονας να σήκωσε την γυναίκα στον αέρα και στη συνέχεια να την καταβρόχθισε, εφόσον εκείνη δεν μπορούσε να αντιδράσει.

«Η άγρια ​​ζωή στο εθνικό πάρκο Yellowstone είναι άγρια ​​και μπορεί να είναι επικίνδυνη όταν προσεγγίζεται», ανέφερε το πάρκο για το περιστατικό και πρόσθεσε ότι «όταν ένα ζώο βρίσκεται κοντά σε κάμπινγκ, μονοπάτι, πεζόδρομο, πάρκινγκ ή σε ανεπτυγμένη περιοχή, δώστε του χώρο».

Επιθέσεις ζώων σε ανθρώπους στο παρελθόν
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πάρκου δεν είναι η πρώτη φορά που ζώο επιτίθεται σε άνθρωπο στο συγκεκριμένο πάρκο, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις ευθύνεται ο άνθρωπος.

Όπως ανέφεραν, οι άνθρωποι πλησιάζουν συνήθως τα ζώα για να αλληλεπιδράσουν μαζί τους, αδιαφορόντας για το γεγονός ότι είναι άγρια και μη συνηθισμένα στην ανθρώπινη επαφή. Φυσικά, δεν λείπουν κι εκείνοι που έχουν ζητήσει τον «λόγο» από τα άγρια ζώα, όπως οδηγοί που έχουν πλησιάσει ελάφια ή αρκούδες, επειδή τους έκλεισαν τον δρόμο.

Το Yellowstone λοιπόν, αναφέρει ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι να βρίσκεται το λιγότερο 25 μέτρα μακριά από τα άγρια ζώα, ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα σε μέγεθος και τουλάχιστον 100 μέτρα μακριά από αρκούδες και λύκους.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ως παραδείγματα την επίθεση ενός βίσονα σε ένα 9χρονο κοριτσάκι το 2009, όταν το ζώο προσπαθούσε να τραπεί σε φυγή για να αποφύγει τους ανθρώπους, όμως οι γονείς άφησαν το παιδάκι να πλησιάζει το ζώο.

Παράλληλα, αξιωματούχοι του εθνικού πάρκου ανέφεραν μια επίθεση από αρκούδα, που είχε σημειωθεί, όταν ενός ξεναγός τον περασμένο Απρίλιο, πλησίασε την περιοχή μιας αρκούδας γκρίζλι όπου φύλασε το φαγητό της.

Μάλιστα, λίγους μήνες αργότερα, δικαστήριο καταδίκασε μια γυναίκα σε τέσσερις μέρες φυλάκισης και της απαγόρευσε την είσοδο για ένα έτος στο πάρκο, γιατί η ίδια είχε κλείσε τον δρόμο μιας αρκούδας γκρίζλι και των μικρών της.

Πηγή: madata.gr