Σοκ στην Bundesliga: Καμία αθλητική διοργάνωση μέχρι 31 Αυγούστου, η απόφαση Μέρκελ

0
124

Παρουσιάζοντας το βράδυ σε συνέντευξη τύπου τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης κορυφής στη Γερμανία η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί επιτεύχθηκε η επιβράδυνση της διάδοσης του κορωνοϊού.

Για αυτό το λόγο παραμένουν σε ισχύ τουλάχιστον ως τις 3 Μαΐου οι περιορισμοί που αφορούν τις επαφές στους δημόσιους χώρους, όπως και η τήρηση της απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου.

Επίσης εξακολουθούν να απαγορεύονται μη αναγκαία ταξίδια εντός της χώρας, προπαντός τουριστικά. Μαζικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και ποδοσφαιρικοί αγώνες, δεν πρόκειται να διεξαχθούν τουλάχιστον ως τις 31 Αυγούστου. Κλειστοί θα παραμείνουν χώροι εστίασης, γυμναστήρια, ξενοδοχεία και ιεροί ναοί, σύμφωνα με την DW. 

Οι ομάδες της Bundesliga έχουν ήδη αρχίσει προπονήσεις τις τελευταίες μέρες με σκοπό την επανέναρξη του πρωταθλήματος μέσα στον Μάιο. Παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής αν η απόφαση της Μέρκελ έχει να κάνει με την παρουσία οπαδών στις κερκίδες ή αν αφορά το σύνολο των διοργανώσεων, ανεξαρτήτως αν θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών ή όχι.

Πηγή: madata.gr