Σοκαριστικές καταγγελίες στην Πάτρα: Έκαναν μπότοξ ακόμα και σε νυχάδικα – Παραμορφώθηκε το πρόσωπό τους

0
10

Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησαν γυναίκες στην Πάτρα για αποτυχημένες αισθητικές επεμβάσεις οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να παραμορφωθεί το πρόσωπό τους.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες κατήγγειλαν πως τους έγινε μπότοξ σε μη αδειοδοτούμενο χώρο και το πρόσωπό τους παραμορφώθηκε.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις καταγγελίες πολλών γυναικών ότι παραμορφώθηκαν μετά από εφαρμογή botox στο πρόσωπό τους.

«Αυτές οι αισθητικές επεμβάσεις, διενεργούνται αποκλειστικά και μόνο από γιατρούς που έχουν την απαραίτητη πιστοποίηση, σε αδειοδοτημένους χώρους από τον ιατρικό σύλλογο και φυσικά να είναι πιστοποιημένο και το υλικό που χρησιμοποιείται σε αυτές τις εφαρμογές ώστε σε κάποια παρενέργεια, να γνωρίζει ο γιατρός τι υλικό έχει χρησιμοποιήσει, ώστε να δώσει το αντίδοτο», είπε αρχικά.

Σχετικά με τις καταγγελίες των γυναίκων η πρόεδρος του Ι.Σ.Π. ανέφερε πως, «έχουμε μία καταγγελία από 10 γιατρούς της Πάτρας, δερματολόγους και πλαστικούς όπου φαίνεται ότι κέντρα ομορφιάς προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, χωρίς να έχουν ιατρούς, άδεια και χωρίς να είναι πιστοποιημένο το υλικό. Οι γιατροί είναι αποδέκτες των παρενεργειών αυτών των παράνομων εφαρμογών, που γίνονται ακόμα και σε σπίτια και διαπιστώνονται, παραμορφώσεις, αλλεργίες και λοιμώξεις. Γι΄αυτόν τον λόγο έχουμε παρέμβει ώστε να υπάρχει μία εποπτεία σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να μπει μια τάξη γιατί έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Η κα Μαστοράκου στη συνέχεια αποκάλυψε ότι «Όλα αυτά τα κέντρα αισθητικής που διενεργούν τέτοιες αισθητικές επεμβάσεις, οφείλουν από τον νόμο να λειτουργούν ιατρείο και να έχουν επιστημονικά υπεύθυνο ιατρό. Έχει στην πατέρα δομές οι οποίες κάνουν παράνομα αυτές τις ενέργειες. Μπορεί να επανέλθει το πρόσωπο των παραμορφωμένων γυναικών με την βοήθεια της επιστήμης. Η πρακτική αυτή πρέπει να σταματήσει. Τα κέντρα αισθητικής δεν μπορούν να προβαίνουν σε ιατρικές πράξεις οι οποίες πραγματικά είναι αντικείμενο της επιστήμης και γιατρών που έχουν πιστοποιηθεί σε αύρας τις επεμβάσεις».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: madata.gr