Σοκαριστική πρόβλεψη: Αν δεν πάρουμε μέτρα, τον Δεκέμβριο τα κρούσματα θα φτάσουν τα 2.000

0
64

Μία σοκαριστική πρόβλεψη έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Μετά την ανακοίνωση των436 κρουσμάτων (08.10) ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι πολύ εύκολα μπορούμε να φτάσουμε τα 500 και τα 600 και επισήμανε ότι τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι αν δεν ληφθούν παραπάνω μέτρα και αν δεν βελτιωθεί ο βαθμός εφαρμογής των υπαρχόντων μέτρων, στα τέλη Δεκεμβρίου τα κρούσματα μπορούν να φτάσουν τα 2.000 την ημέρα.

Εκτίμησε πάντως ότι δεν θα φτάσουμε στην Ελλάδα ούτε στα 1.000 ούτε στα 2.000 κρούσματα, ούτε πρόκειται να δούμε εικόνες Ιταλίας με εκατοντάδες φέρετρα, γιατί θα πάρουμε τα μέτρα που απαιτούνται όταν φανεί ότι πάμε προς τα εκεί.

Μείωση του μέσου όρου στα 210 κρούσματα με «μάσκα παντού»

Ο καθηγητής πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η καθολική χρήση μάσκας, με σοβαρή εφαρμογή, μπορεί να οδηγήσει σε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και σε μείωση του μέσου όρου στα 210 κρούσματα.

Για την περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας στην εστίαση στην Αττική τόνισε ότι προσωπικά θεωρεί ότι δεν είναι και τόσο δυναμικό μέτρο όσο θα έπρεπε, όπως είναι το «μάσκα παντού».

Ένα άλλο δυναμικό μέτρο είπε πως θα ήταν η χρήση συσκευών απολύμανσης του αέρα σε εσωτερικούς χώρους που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συγχρωτισμού, όπως είναι τα ασανσέρ δημοσίων κτιρίων και τα λεωφορεία.

Πηγή: madata.gr