Σολτς: Οικονομική ανάκαμψη εν όψει – Mέχρι τον Σεπτέμβριο η πανδημία θα είναι παρελθόν

0
48

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς τόνισε ότι μια έστω ασθενής οικονομική ανάκαμψη είναι ορατή στον ορίζοντα χάρη στην εκτεταμένη κρατική αρωγή προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά στη Γερμανία, που έχει ανασχέσει μεγάλο μέρος των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικής έπλεξε το εγκώμιο της κυβερνητικής διαχείρισης της κρίσης, κυρίως στο πεδίο της σωτηρίας θέσεων εργασίας, μιλώντας σε στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD).

Ο Σολτς θα είναι υποψήφιος του κόμματος για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου και έχει ασκήσει ήδη πίεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χαλαρώσει τους όρους περί κρατικών ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας. Επικριτές της χαλάρωσης αυτής ωστόσο σημειώνουν ότι οι τεράστιες δυνατότητες για κρατική βοήθεια στη Γερμανία σε σε σχέση με άλλες χώρες δημιουργούν κίνδυνο διεύρυνσης των ανισοτήτων εντός ΕΕ.

Χωρίς την κρατική αρωγή, η κατάσταση θα ήταν ζοφερή, τόνισε ο κ. Σολτς, προσθέτοντας ότι μέχρι τις εκλογές η πανδημία θα αποτελεί σε μεγάλο βαθμό παρελθόν και η κρατική βοήθεια την περίοδο της κρίσης θα θεωρείται success story, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Πηγή: madata.gr