Σωματέμποροι είχαν φυλακίσει κοπέλες σε ξενοδοχείο στη Συγγρού και τις εξέδιδαν

0
11

Την απόλυτη φρίκη ζούσαν 15 μετανάστριες, θύματα trafficking, οι οποίες έπεσαν στα χέρια διεθνούς κυκλώματος μαστροπείας, κρατώντας τις κλεισμένες και μάλιστα υπό άθλιες συνθήκες.

Με ένα email και ένα τηλεφώνημα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι του διεθνούς κυκλώματος μαστροπείας, από την ΕΛΑΣ, την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Αμερικής και με την υπηρεσία μετανάστευσης της Κολομβίας.

Μία ομάδα, ένα διεθνές κύκλωμα έφερνε στην Ελλάδα κοπέλες από την Λατινική Αμερική οι οποίες ήταν σε οικονομική ένδεια με την πρόφαση ότι θα τους βρει δουλειά στην Ελλάδα. Ωστόσο τις φυλάκιζε σε ένα ξενοδοχείο στη Συγγρού. Οι γυναίκες ήταν συνολικά 15.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 8 άτομα, 5 αλλοδαποί και 3 ημεδαποί. Οι 3 από αυτούς ήταν οι οδηγοί, 3 ήταν εκείνοι που κανόνιζαν το ραντεβού και ήταν και 62χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου.

Σημειώνεται ότι, το πλήρως εξοπλισμένο τηλεφωνικό κέντρο (call center) που εντοπίστηκε είχε ως «βιτρίνα» κατασκευαστική εταιρεία ιδιοκτησίας του 37χρονου αρχηγικού μέλους, το οποίο ενημερωνόταν τακτικά, είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης, για όλες τις πτυχές της παράνομης δραστηριότητας και παρενέβαινε όποτε αυτό απαιτείτο για την επίλυση τυχόν ζητημάτων.

Τι κατέσχεσε η αστυνομία
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα τρία ξενοδοχεία και σε έτερο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

19.450 ευρώ,
2.510 δολλάρια ΗΠΑ.,
4 αυτοκίνητα,
πιστόλι τύπου GLOCK με γεμιστήρα 16 φυσιγγίων 9 mm,
16 κινητά τηλέφωνα,
ηλεκτρονικοί και φορητοί υπολογιστές,
φορητά μέσα αποθήκευσης,
καταμετρητής χρημάτων,
καταγραφικά επιτήρησης και
πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ στις 15 διασωθείσες γυναίκες, θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, παρασχέθηκε η δέουσα αρωγή και προστασία.
Το εν λόγω ξενοδοχείο στη Συγγρού, είχε μετατραπεί σε φυλακή για τις αλλοδαπές γυναίκες που έπιανε στα δίχτυα του το κύκλωμα εκμεταλλευόμενο τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία τις γυναίκες τις εγκαθιστούσαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο όπου διέμεναν σε άσχημες συνθήκες, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις τους.

Από εκεί τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικές συναντήσεις με πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, τις οποίες και κανόνιζαν μέσω γραφείου που λειτουργούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου.

Πηγή: madata.gr