Σουηδία: Μπορεί να κάναμε και λάθος. Οι νεκροί από κορωνοϊό ξεπερνούν τους 1.000

0
66
Σουηδία: Μπορεί να κάναμε και λάθος. Οι νεκροί από κορωνοϊό ξεπερνούν τους 1.000

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 1.000 ανθρώπων στη Σουηδία, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.
 
Ο απολογισμός είναι πλέον 1.033 νεκροί και 11.445 κρούσματα του νέου κορονοϊού που έχουν καταγραφεί επίσημα στη σκανδιναβική αυτή χώρα των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία έχει υιοθετήσει πιο χαλαρά μέτρα σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες για να περιορίσει τη διασπορά του ιού.
 
«Η διαχείριση της πανδημίας ίσως δεν ήταν αρκετά καλή», δήλωσε την Κυριακή ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν. Την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος είχε προειδοποιήσει τους Σουηδούς να προετοιμαστούν για ενδεχομένως χιλιάδες θανάτους, την ώρα που η κυβέρνηση δεν έχει λάβει μέτρα κοινωνικής απομόνωσης, ενώ γίνονται ελάχιστα τεστ λόγω κόστους.
 
Η κυβέρνηση έχει συμβουλεύσει τους Σουηδούς να εργάζονται από το σπίτι όταν είναι δυνατόν και να αποφεύγουν πολυσύχναστες περιοχές, όπως μπαρ και εστιατόρια. Όμως έχει σταματήσει να επιβάλλει επίσημους περιορισμούς, προτρέποντας τους πολίτες της να «συμπεριφέρονται σαν ενήλικες» αντί να εφαρμόζει ποινές επειδή βγαίνουν από τα σπίτια τους χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Η προσέγγιση ήταν δημοφιλής στους Σουηδούς, με το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα να βλέπει αυξημένα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις από την αρχή της κρίσης.

Σχολιάστε το άρθρο:

Πηγή: madata.gr