Σπερχειάδα: Σκληρό lockdown μετά τα απανωτά κρούσματα κορονοϊού

0
40

Σε κατάσταση συναγερμού οι αρχές στη δυτική Φθιώτιδα όπου συνεχίζεται η ιχνηλάτηση η οποία βγάζει συνεχώς νέα κρούσματα.

Πολύ δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις στη δυτική Φθιώτιδα μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε νεαρά άτομα τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το απόγευμα της Κυριακής έγιναν τεστ σε 35 άτομα που έχουν προκύψει από τις αρχικές ιχνηλατήσεις και τα 10 από αυτά είναι θετικά στην covid-19. Υπάρχουν όμως άλλα έξι (6) κρούσματα που έδωσαν δείγμα την προηγούμενη και βγήκαν θετικοί, ανεβάζοντας σημαντικά τα ενεργά περιστατικά πριν ολοκληρωθούν τα τεστ.

Από το πρώτο κρούσμα που ανακοινώθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, η ιχνηλάτηση έδειχνε νεαρά άτομα στην μετάδοση του ιού, κάτι που επιβεβαιώθηκε ένα 24ωρο αργότερα με την εύρεση τριών 20αρηδων θετικών στα τεστ.

Οι μεγαλύτεροι φόβοι προέρχονταν από το γεγονός ότι τα τέσσερα κρούσματα ήταν από τέσσερις διαφορετικές οικογένειες τις οποίες συνέδεαν οι επαφές των νεαρών μελών τους και οι επισκέψεις που αντάλλαξαν τη 2η ημέρα των Χριστουγέννων.

Μπροστά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση ο Δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής, αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νίκος Τζιβελέκας, συζήτησαν τη λήψη έκτακτων σκληρών μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι και το κλείσιμο των ορίων της Κοινότητας για μία εβδομάδα.

Σχετικό αίτημα θα τεθεί στον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα προκειμένου να σταλεί στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για ολικό τοπικό lockdown. Στο πλαίσιο αυτό ματαιώθηκε η λαϊκή της Δευτέρας στη Σπερχειάδα, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

πηγή: lamiareport.gr

Πηγή: madata.gr