Σπύρος Μπιμπίλας: Οι καταγγελίες έρχονται καθημερινά στο ΣΕΗ – Υπάρχει φόβος

0
37

Καθόλου δε με ενδιαφέρει και δεν πρόκειται να απαντήσω. Απάντησε όλη η Ελλάδα, όλοι μου οι συνάδελφοι, οπότε εγώ δεν χρειάζεται να πω τίποτα παρά σιωπή.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, ερωτηθείς κατά την παρουσία του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA αν ενοχλήθηκε από την αναφορά του προφυλακισθέντος Δημήτρη Λιγνάδη στο πρόσωπό του ως μέτριου ηθοποιού.

Ο κ. Μπιμπίλας σημείωσε ότι οι καταγγελίες των ηθοποιών στο Σωματείο είναι καθημερινές και εξετάζονται από το Πειθαρχικό Συμβούλιο. «Υπάρχουν καταγγελίες που έρχονται καθημερινά. Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι ανοιχτό», είπε. Σύμφωνα με τον κ. Μπιμπίλα, «υπάρχουν γενικά διαμαρτυρίες για κακότροπη συμπεριφορά», με το Σωματείο και το Πειθαρχικό του Συμβούλιο να συγκεντρώνει όλες τις καταγγελίες και να τις παραδίδει στη Δικαιοσύνη. «Μπορεί να μην είναι όλες οι πράξεις αξιόποινες».

«Υπάρχει φόβος»  
Παρά τον μεγάλο αριθμό των καταγγελιών, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, τονίζει ότι υπάρχει ακόμη φόβος και δισταγμός όσον αφορά τις καταγγελίες.

«Υπάρχει ακόμη και τώρα ταμπού, η αίσθηση ότι αν κάποιος πει κατά μπορεί να χάσει τη δουλειά του. Προσπαθούμε να διώξουμε τον φόβο από τους συναδέλφους μας».

Πηγή: madata.gr