Στα χέρια των εισαγγελέων η δικογραφία για Μαλένα – Ίριδα – Η Πισπιρίγκου θα αμφισβητήσει το πόρισμα

0
7

Στα χέρια των εισαγγελέων Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου βρίσκεται ήδη η δικογραφία που αφορά στα αίτια θανάτου της μικρής Μαλένας και της μόλις 6,5 μηνών Ίριδας, της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, μετά τη διαβίβασή της σήμερα από την Ασφάλεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο φάκελος με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη- Καλόγρηα και τις καταθέσεις των δεκάδων μαρτύρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των δύο εισαγγελικών λειτουργών που έχουν την εποπτεία της έρευνας για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι κύριοι Ελευθεριάνος και Ανδρέου, αφού μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας για το θρίλερ της Πάτρας και αξιολογήσουν το αποδεικτικό υλικό θα αποφασίσουν και τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Με βάση τα όσα προβλέπονται εκ του νόμου, πιθανότατα, όπως εκτιμάται, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μπορέσουν να δώσουν παραγγελία για τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσοτέρων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Και όπως όλα δείχνουν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των δύο κοριτσιών που κρατείται ήδη για την ανθρωποκτονία της μεγάλης της κόρης Τζωρτζίνας, θα βρεθεί, εκ νέου αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη και θα κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξης να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

Η ίδια πάντως από την πρώτη στιγμή αρνείται πως έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στους θανάτους των τριών παιδιών της, ισχυριζόμενη ότι τα υπεραγαπούσε.

Η Πισπιρίγκου θα αμφισβητήσει το πόρισμα

Η 33χρονη συνεχίζει να αρνείται τα πάντα. Ετοιμάζεται να αμφισβητήσει το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια, θα καταλογίσει ευθύνες στους γιατρούς, θα υποστηρίξει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή της και θα επαναλάβει πως δεν ούτε καν σκέφτηκε να κάνει κακό στα παιδιά της.

Οι ισχυρισμοί της 33χρονης συντηρούν και την κόντρα ανάμεσα σε ιατροδικαστές που μαίνεται τις τελευταίες μέρες. Θέση στη διαμάχη πήρε το πρωί και η πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας και Ιατροδικαστικών Επιστημών Ελλάδος, με αφορμή τις συζητήσεις που προκάλεσαν οι διαρροές του νέου πορίσματος.

«Διαβάσαμε από τις διαρροές που έχουν γίνει ότι στο πόρισμα των κυρίων Καρακούκη και Καλόγρηα μνημονεύονται πλημμελείς συμπεριφορές των συναδέλφων που διενήργησαν τις δύο νεκροψίες – νεκροτομές. Αν είναι αληθείς οι πληροφορίες, τότε πρόκειται για άτοπη και άστοχη επισήμανση σ’ ένα τέτοιο πόρισμα», ανέφερε η Ελένη Ζαγγελίδου, Πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν συγκεντρώσει μια σειρά από νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις καταθέσεις των τελευταίων ημερών. Για το περιεχόμενο εκείνης που έδωσε η Δήμητρας Πισπιρίγκου, χρειάστηκαν 34 σελίδες…

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η τοποθέτηση του Μάνου Δασκαλάκη, που παραμένει στην Αθήνα σε συνεχή επικοινωνία με τον δικηγόρο του. Μια γυναίκα που μέχρι πρότινος ήταν γειτόνισσά του στην Πάτρα, μίλησε το πρωί για πρώτη φορά για όλα όσα έβλεπε να συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια.

Αυτό πάντως που απασχολεί περισσότερο τον 30χρονο αυτή την ώρα, είναι αν θα ασκηθούν νέες διώξεις και κυρίως αν εκείνος θα είναι μέσα στη σχετική λίστα…

Στην Πάτρα υπογράφηκαν τα συμβόλαια πώλησης του σπιτιού της Ελένης Λεγάτου, έναντι 33.000 ευρώ, με το νέο ιδιοκτήτη που είχε εγκατασταθεί ήδη από τις αρχές του μήνα, να μιλάει στο Live News λίγο μετά την ολοκλήρωση της αγοράς…

Όπως λέει, έχει εξοφλήσει συνολικά το ποσό που είχε συμφωνηθεί και το πρωί ευχήθηκε για ακόμα μία φορά στην Ελένη Λεγάτου να πάνε όλα καλά στο Γολγοθά που ανεβαίνει και η ίδια.

Οι εξελίξεις τρέχουν, οι αντιπαραθέσεις συνεχίζονται και το κάθε στοιχείο που αποκαλύπτεται προκαλεί συζητήσεις, με την πολύκροτη υπόθεση να πλησιάζει προς το φινάλε της…

  Πάτρα: Εν ζωή οι νυχιές στο πρόσωπο της Μαλένας – Τα αδιάσειστα στοιχεία

Νέος κύκλος καταθέσων για την σπιτονοικοκυρά
Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η τρίτη κατάθεση για την υπόθεση της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη. Πρόκειται για τον φυσικοθεραπευτή της Ευγενίας Κούτρα, ένα άτομο το οποίο βρισκόταν αρκετές φορές με την 69χρονη.

Εκτός από τον φυσικοθεραπευτή έχουν καταθέσει και άλλες δύο γυναίκες που φρόντιζαν την 69χρονη.

Τα ερωτήματα που έθεσαν στους μάρτυρες οι Αρχές ήταν εάν είχε η Ευγενία Κούτρα αντικείμενα αξίας και πώς τους πλήρωνε για τις υπηρεσίες τους.

Υπόθεση Πάτρας: Κλειδί η ώρα θανάτου του της Ίριδας

Πηγή: madata.gr