Στα ύψη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Πόσο πιο βαθιά πρέπει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη

0
83

Aπιαστο όνειρο θα γίνουν για πολλούς οι φετινές διακοπές στα νησιά εξαιτίας της ακρίβειας στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. 

Οι τιμές έχουν εκτοξευτεί στα ύψη. Και εάν κάποιος επιλέξει να ταξιδέψει με την οικογένειά του και πάρει και το αυτοκίνητό του μαζί τότε θα χρειαστεί να βάλει το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη.

Η συνεχής άνοδος της τιμής των καυσίμων, αλλά και οι ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες έχουν συμπαρασύρει τις τιμές των εισιτηρίων. Οι ανατιμήσεις σε σχέση με πέρσι αγγίζουν το 25%.

Είναι ενδεικτικό ότι από τον Πειραιά για την Πάρο, το εισιτήριο οικονομικής θέσης από 38,50 ευρώ το 2021, φέτος κοστίζει 46,50 ευρώ, ενώ το αυτοκίνητο κοστίζει 108,50 ευρώ.

Για Μύκονο από 40 ευρώ το εισιτήριο, πήγε στα 48,50 ευρώ, με το αυτοκίνητο από 75 ευρώ που είχε πέρυσι, φέτος να κοστίζει 111,50 ευρώ.

Οικονομικότερη από τις Κυκλάδες είναι η Σύρος με το εισιτήριο φέτος να κοστίζει 42,50 ευρώ από 35 ευρώ που είχε πέρυσι, ενώ η τιμή του αυτοκινήτου είναι στα 95,50 ευρώ από 75 που είχε πέρυσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Για τους παραπάνω προορισμούς μια τετραμελής οικογένεια μαζί με το αυτοκίνητο, χωρίς επιστροφή θα χρειαστεί: Για την Πάρο από 222 ευρώ πέρυσι, 294,50 ευρώ φέτος. Για τη Μύκονο από 235 ευρώ πέρυσι, 305,5 ευρώ φέτος. Για τη Σύρο από 215 ευρώ πέρυσι, 265,50 ευρώ φέτος.

100 ευρώ παραπάνω η καμπίνα για την Κρήτη
Οσοι θελήσουν να ταξιδέψουν σε ακόμα πιο μακρινούς προορισμούς. πχ την Κρήτη, θα πρέπει να το σκεφτούν δύο και τρεις φορές. Είναι ενδεικτικό ότι μια οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει στον συγκεκριμένο προορισμό για να κλείσει μια τετράκλινη καμπίνα θα χρειαστεί να πληρώσει 100 ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρυσι.

Πιο ακριβά θα είναι και τα προϊόντα που πωλούνται ή καταναλώνονται μέσα στο καράβι, όπως παγωτά, καφέδες, γεύματα κλπ.

Νέες αυξήσεις από 1 Ιουλίου
Και αν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτήριων είναι ήδη ακριβές, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες συμβουλεύουν να κλείσετε άμεσα τα εισιτήρια των διακοπών σας καθώς από 1 Ιουλίου έρχεται επιπλέον 5% με 10% αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εκτοξεύοντας στο 35% τις τιμές σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή: madata.gr