Σταϊκούρας: Δεν συζητάμε περικοπές μισθών και συντάξεων

0
106

Με κατηγορηματικό τρόποο απέκλεισε το σενάριο περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM», ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι «δεν συζητάμε περικοπές μισθών και συντάξεων», ενώ πρόσθεσε ότι οι μειώσεις φόρων του τρέχοντος προϋπολογισμού υλοποιούνται κανονικά.

Σταϊκούρας: Μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα σχεδιάσουμε τις μειώσεις φόρων

Παράλληλα, σημείωσε ότι μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την πανδημία, η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά σε στοχευμένες μειώσεις φόρων και εισφορών. «Οι μειώσεις φόρων που είχαμε στον προϋπολογισμό υλοποιούνται. Η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις το 24% υλοποιείται, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών υλοποιείται, αυτό που δεν μπορέσαμε να κάνουμε είναι ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις φόρων τον προηγούμενο μήνα μαζί με την έκτακτη αξιολόγηση όπως είναι για παράδειγμα η εισφορά αλληλεγγύης. Γιατί λόγο της παρένθεσης που άνοιξε για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης οφείλαμε να κάνουμε περισσότερες δαπάνες έτσι ώστε να στηρίξουμε και την εργασία και την κοινωνική συνοχή. Άρα οι μειώσεις των φόρων υλοποιούνται κανονικά και μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ευχόμαστε μετά το Σεπτέμβριο, θα σχεδιάσουμε το 2021 στην ορθή δημοσιονομική πολιτική που είχαμε χτίσει, δηλαδή στις στοχευμένες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφορικά με την κριτική που ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «ανάμεσα στα επιδόματα ανεργίας ή την ενίσχυση της εργασίας, εμείς επιλέγουμε το δεύτερο».

Σταϊκούρας: Υπάρχει αυξημένη αβεβαιότητα

Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε, παράλληλα, ότι το οικονομικό επιτελείο εξετάζει όλα τα δεδομένα προκειμένου να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για τη στήριξη της οικονομίας. «Η κατάσταση μας προβληματίζει, δεν θα ήταν ορθολογική η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αν δεν προβληματιζόταν για το σήμερα και για το αύριο της ελληνικής οικονομίας. Όταν μιλάμε για επιστροφή της οικονομίας σε βαθιά ύφεση οφείλουμε να προβληματιστούμε έτσι ώστε να λάβουμε τις βέλτιστες επιλογές αλλά προβληματιζόμαστε και για το ευρωπαϊκό τοπίο και για τις διαφορετικές προτεραιότητες που αναπτύσσονται κυρίως μεταξύ Βορρά και Νότου. Υπάρχει αυξημένη αβεβαιότητα και αυτή η αβεβαιότητα θα εξακολουθήσει να υφίσταται και το επόμενο χρονικό διάστημα, όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας αλλά και στο υγειονομικό πεδίο», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Πηγή: madata.gr