Σταϊκούρας: Προσθήκη 100 ΚΑΔ στα μέτρα στήριξης λόγω κορονοϊού

0
106

Άλλοι 100 Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας  προστίθενται  από το Υπουργείο Οικονομικών στη  λίστα του που θα τύχει των προστατευτικών μέτρων, καθώς το οικονομικό επιτελείο βομβαρδιζόταν τις τελευταίες ημέρες από νέα αιτήματα επιχειρηματικών συνδέσμων και επαγγελματικών φορέων που ζητούσαν να ενταχθεί ο κλάδος τους στη λίστα των άμεσα πληττόμενων. 

Συνολικά θα καλυφθούν 1,8 εκατομμύρια εργαζόμενοι, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά την υποχρέωση των φορολογουμένων να  καλύπτουν το 30% του εισοδήματος τους με ηλεκτρονικές συναλλαγές , ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας  ότι το θέμα εξετάζεται καθημερινά βάσει των ηλεκτρονικών  συναλλαγών που πραγματοποιούνται και  τα δεδομένα θα συνεκτιμηθούν το επόμενο διάστημα.

Σχετικά με τις μεταχρονολογημένες επιταγές θα υπάρξουν αποφάσεις εντός της εβδομάδας καθώς στην αγορά επικρατεί ανησυχία για την αντιμετώπιση του προβλήματος και φοβούνται να μην δημιουργηθούν φαινόμενα αντίστοιχα με αυτά που συνέβησαν τα πρώτα χρόνια των μνημονίων. 

 Η λίστα με τους νέους Κωδικούς , αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα καθώς  όπως διαπιστώθηκε μια σειρά από επιχειρήσεις που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, των περιοριστικών μέτρων και των αλυσιδωτών παρενεργειών σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητος  δεν καλύπτονταν. 

Δεν  περιλαμβάνονται επίσης ΚΑΔ των οποίων οι εργασίες και ο τζίρος συναρτώνταν άμεσα με τις πληττόμενες επιχειρήσεις της λίστας. Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στα μέτρα στηρίξεως εντάσσονται μόνο ΚΑΔ, που ήταν κύριοι και ενεργοί στις 20 Μαρτίου 2020.

ant1news

Πηγή: madata.gr