Σταϊκούρας στη Βουλή: 36, 6 δισεκατομμύρια ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας

0
107

Απαντώντας σε ερώτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσίασε τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας τα οποία πως είπε στο τέλος Μαρτίου ανέρχονται σε 36, 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ουπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «στο τέλος Μαρτίου το συνολικό ταμείο ανέρχεται σε 36, 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Ποια είναι η ανάλυση αυτού του ποσού

Τα 15,7 δις από αυτά είναι η τελευταία εκταμίευση από τον μηχανισμό σταθερότητας (ESM) προς τη χώρα και από τα υπερπλεονάσματα εκείνης της περιόδου.

9 δισεκατομμύρια από δόσεις του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, 3 δισεκατομμύρια από εκδόσεις χρέους, 3,7 τοις εκατομμύρια ευρώ από πλεονάσματα.

Τα 10,7 δις ευρώ είναι τα διαθέσιμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης που είναι στις εμπορικές τράπεζες και στην τράπεζα της Ελλάδος. Τα 10,2 δις ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα της κεντρικής διοίκησης. Σύνολο 36,6 δις ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι παρουσίασε αναλυτικά όπως δεν έχει γίνει ποτέ στην ολομέλεια το ταμείο της χώρας, ενώ την ίδια ώρα εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για τις υποσχέσεις που δίνει σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

«Κάθε μέρα όποιον βλέπει ο κ. Τσίπρας υπόσχεται πόρους που δεν ήταν στο πρόγραμμα που παρουσίασε, μοίρασε και συνεχίζει να μοιράζει κάθε μέρα υποσχέσεις για στήριξη κλάδων με επιπλέον πόρους που δεν είχαν συμπεριληφθεί στις αρχικές προτάσεις. Η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί πλήρως τη λογική του περάστε κόσμε. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης σε επανάληψη στα καλύτερα του».

Πηγή: madata.gr