Στερεά: Κορωνοπάρτι στην κόκκινη Ιτέα και την Καστέλλα

0
18

1.427 παραβάσεις και 23 συλλήψεις σε ένα 24ωρο για τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού…

Έπεσαν «τριχίλιαρα» πρόστιμα σε δύο περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 70.885 έλεγχοι και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βεβαιώθηκαν συνολικά 1.427 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 23 συλλήψεις.

Σε τοπικό επίπεδο, είχαμε δύο «άτακτους» σε Φωκίδα και Εύβοια που κινήθηκε σε βάρος τους η αυτόφωρη διαδικασία, ενώ θα κληθούν να καταβάλουν το ποσό των 3.000 ευρώ ως διοικητικό πρόστιμο για ιδιωτικές συναθροίσεις που απαγορεύονται.

Ειδικότερα το ένα «πάρτυ» διοργανώθηκε από νεαρή κοπέλα στην Ιτέα Φωκίδας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την ιδιοκτήτρια και εκτός από το ανωτέρω πρόστιμο, την πλήρωσαν και οι έξι ακόμη συμμετέχοντες από 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης..

Το άλλο πάρτυ ήταν στην Καστέλλα που βρίσκεται κοντά στα Ψαχνά και διοργανωτής ήταν ένας 47χρονος Ρομά. Η μουσική που έπαιζε δυνατά προκάλεσε το ενδιαφέρον της Αστυνομίας, μόλις όμως το περιπολικό έφτασε στο σπίτι τόσο ο ιδιοκτήτης του όσο και καμιά 15αρια καλεσμένοι έσπευσαν να εξαφανιστούν. Τελικά το πρωί του Σαββάτου (13/3), εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 47χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν και δύο της παρέας που θα κληθούν να πληρώσουν από 300 ευρώ πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

Παρόμοιες περιπτώσεις είχαμε:

Στην Αττική,

– σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανώτρια ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή προστίμου από 900 ευρώ σε (6) άτομα για παραβίαση περιορισμού κίνησης, μη χρήση μάσκας και συμμετοχή στη συνάθροιση,

– σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανώτρια ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή προστίμου από 300 ευρώ σε (4) συμμετέχοντες.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία κατά την οποία διεξαγόταν τυχερά παίγνια  και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (13) συμμετέχοντες.

Στην Ήπειρο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (5) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (5) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (5) συμμετέχοντες.

Επιπλέον για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη (2) ατόμων  για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και επιβολή ισάριθμων προστίμων 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ψητοπωλείου για εξυπηρέτηση (2) καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ.

Σημειώνουμε τέλος ότι στη Στερεά Ελλάδα για περιορισμό μετακίνησης επιβλήθηκαν 70 πρόστιμα (από τα 1.142 συνολικά σε όλη τη χώρα) και άλλα 20 (από τα 216) για μη χρήση μάσκας.

https://www.lamiareport.gr

Πηγή: madata.gr