Στην ανακρίτρια ο 30χρονος για την επίθεση στον αστυνομικό – Του είπα ‘μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς

0
25

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα ο 30χρονος για να δώσεις εξηγήσεις για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Ο γνωστός ως και Ινδιάνος  φέρεται να είναι αυτός που έριξε από την μηχανή  τον 28χρονο αστυνομικό που ξυλοκοπήθηκε άγρια στη Νέα Σμύρνη.

Ο 30χρονος είναι ένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους που αντιμετωπίζουν το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς, σύμφωνα με τις αρχές, συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.

Ο 30χρονος, ωστόσο, αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση υποστηρίζοντας πως την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στην Δυτική Αττική. Αναφερόμενος δε στον άνθρωπο που εμφανίζεται να τον κατήγγειλε ως το πρωταγωνιστικό πρόσωπο στην επίθεση ισχυρίζεται πως έχουν οικογενειακή διαμάχη.

Μάλιστα, ο συνήγορος του κατηγορούμενου Παύλος Σαράκης κάνει λόγο για «αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν τη θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνώμενα θλιβερά συμβάντα σημειώνοντας πως οι ισχυρισμοί του εντολέα του θα επιβεβαιωθούνκαι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιγματοθέτησής του (GPS) κατά τους επίδικους χρόνους».

«Δεν είδα αν τον έριξε από τη μηχανή» λέει τώρα ο κουνιάδος του

Ο κουνιάδος του 30χρονου πήρε πίσω τον   αρχικό ισχυρισμό του πως ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή που επέβαινε, κατά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Τρίτη.

Ενώ στην προανακριτική κατάθεσή του είχε υποστηρίξει ότι είδε τον 30χρονο να χτυπάει τον πεσμένο αστυνομικό, στην κατάθεση που έδωσε χθες στην ανακρίτρια είπε πως δεν γνωρίζει εάν ήταν αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι.
 
Συγκεκριμένα, αναφέρει: 

Συνάντησε τον κατηγορούμενο τυχαία στη Νέα Σμύρνη όπου είχε πάει για να κλείσει μία δουλειά :

«Του είπα ‘μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς’ και μου απαντάει ‘γιατί θα με δώσεις στους δικούς σου τους μπάτσους’; και εγώ του απάντησα ‘ναι’ και αμέσως έφυγα για να μην φάω ξύλο από τους αναρχικούς. Ξαφνικά άκουσα κάποιον να φωνάζει ‘έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια’ και τότε κάνανε ντου. Τότε είδα κάποιον να τρέχει προς τη μεριά των αστυνομικών και τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν. Είδα και τον κουνιάδο μου μαζί με τον φίλο του να τρέχουν στο μπούγιο αλλά δεν είδα τον κουνιάδο μου να χτυπάει τον αστυνομικό.»

ΕΡ. «Αναγνωρίζετε τον κουνιάδο σας στο άτομο που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι;» 

ΑΠ. «Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε.

Μετά από όλα αυτά εγώ επέστρεψα στο σπίτι μου και την επόμενη ημέρα, το μεσημέρι, πήγα στη ΓΑΔΑ και είπα στους αστυνομικούς ότι στα επεισόδια ήταν ο κουνιάδος μου και ένας φίλος του. Τον κατήγγειλα πριν δω το βίντεο στα κανάλια. Στην αστυνομία μου έδειξαν ένα βίντεο και τότε αναγνώρισα τον κουνιάδο μου και τον φίλο του στο πλήθος. Όταν αποφάσισα να πάω να καταγγείλω τον κουνιάδο μου δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ούτε ότι τα επεισόδια αυτά θα έπαιρναν τόσο μεγάλη διάσταση. Αποφάσισα να τον καταγγείλω γιατί σέβομαι τον νόμο και την τάξη… Εάν είχα οποιαδήποτε αμφιβολία ότι δεν ήταν ο κουνιάδος μου στα επεισόδια θα σας το έλεγα. Πιστεύω ότι γενικά τον κουνιάδο μου τον παρασέρνουν οι παρέες του… Τέλος να σας πω ότι λέω την αλήθεια γιατί υπάρχει Θεός και ότι επιθυμώ να εξεταστώ από μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους.»

Ενώπιον ανακριτή και άλλη κατηγορούμενοι 

Ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθούν σήμερα και κάποιοι από τους κατηγορούμενους που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και αντιμετωπίζουν βαρύτατα αδικήματα ενώ οι απολογίες θα συνεχιστούν και την Κυριακή.

Συνολικά, οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 19. Οι τέσσερις κατηγορούνται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας αδίκημα το οποίο στρέφεται και κατά αγνώστων δραστών. Οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν ,κατά περίπτωση, τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία και οπλοχρησία, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Μεταξύ των κατηγορούμενων είναι και επτά ανήλικοι οι οποίοι μετά τις χθεσινές τους απολογίες στον ανακριτή ανηλίκων, όπου παραπέμφθηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τον όρο της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανήλικοι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στα επεισόδια, ενώ ένας εξ αυτών έκανε λόγο για υπέρμετρη βία κατά τη σύλληψή του.

news

Πηγή: madata.gr