Στην αντεπίθεση ο Αυγενάκης: Υποχρεωτική από την Ευρώπη η λήψη μέτρων

0
100

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έβαλλε κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για την τροπολογία που αφορά τα κωλύματα στη μετοχική σύνθεση των ΠΑΕ, γεγονός που έφερε την άμεση αντίδρασή του.

Σε ανακοίνωση της υφυπουργείου σημειώνεται ότι η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη για λήψη περιοριστικών μέτρων και τονίζεται ότι όσοι θίγονται από τη διαφάνεια “επιτίθενται” στον ίδιο τον Αυγενάκη.

Η ανακοίνωση από το υφυπουργείο Αθλητισμού

«Η τροπολογία περί “κωλυμάτων” επιβάλλεται από τη Σύμβαση Μακόλιν, του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με τη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, η οποία κυρώθηκε στη Βουλή με τον ν.4639/19 και υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και χωρίς την άρνηση του ΚΚΕ.

“Βολές” της ΠΑΕ ΑΕΚ σε Αυγενάκη: “Εξυπηρετεί συμφέροντα και εκθέτει την κυβέρνηση”

Το άρθρο 10 της Σύμβασης Μακόλιν υποχρεώνει τη χώρα μας στη λήψη περιοριστικών μέτρων για μετόχους ή εταίρους εταιριών, που παρέχουν παιχνίδια στοιχήματος προκαθορισμένης απόδοσης. Εξάλλου, τα ίδια κωλύματα αναφέρονται ρητά και κατηγορηματικά στον ισχύοντα Πειθαρχικό Κώδικα της UEFA (άρθρο 12, παρ.2b).

Τείνει να γίνει παράδοση, για όποιον θίγεται από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, που έχουν σκοπό την αποκατάσταση της τάξης και της διαφάνειας στον ελληνικό αθλητισμό, να επιτίθεται στον Λευτέρη Αυγενάκη!

Και μέσω της επίθεσης να επικαλείται αόριστα “συμφέροντα” και “μεθοδεύσεις”. Ο σεβασμός απέναντι στην ΑΕΚ, στους φιλάθλους της και σε όλη την αθλητική οικογένεια είναι αδιαμφισβήτητος».

https://www.newsit.gr

Πηγή: madata.gr