Στην εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος το ηχητικό ντοκουμέντο Βγενόπουλου

0
43

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκρινε ότι αρμόδιος για να αξιολογήσει εάν θα ανασυρθεί ή όχι από το αρχείο η δικογραφία που είχε σχηματισθεί μετά από μήνυση του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, κατά της πρώην πρόεδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου, είναι ο προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Χρήστος Μπαρδάκης.

Αναλυτικότερα, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Σκιαδαρέση, ο οποίος είχε επιληφθεί του χειρισμού της αρχειοθετηθείσας ποινικής δικογραφίας που είχε σχηματισθεί μετά από έγκληση του Ανδρέα Βγενόπουλου, κατά της Βασιλικής Θάνου και άλλων προσώπων, διαβιβάστηκε η δικογραφία στον αρμόδιο, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 35 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (μετά την κατάργηση πλέον του άρθρου 29 παράγραφος 4 Κ.Π.Δ.) Χρήστο Μπαρδάκη.

Ο επικεφαλής του Οικονομικού Εγκλήματος θα αξιολογήσει το πρωτοεμφανιζόμενο ηχητικό ντοκουμέντο εάν είναι νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και μπορεί να ληφθεί υπόψη, εάν είναι γνήσιο και εάν είναι νέο αποδεικτικό στοιχείο, ώστε να ανασύρει τη δικογραφία και να επανεξετάσει ή όχι την υπόθεση. 

Στο διαβιβαστικό της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αναφέρεται ότι εάν κατά τον έλεγχο αξιολογηθεί ως μη γνήσιο ή παράνομο, το ηχητικό αυτό, να ενεργήσει αρμοδίως ώστε να ελεγχθεί ποινικά η παραγωγή του και η χρησιμοποίησή του.

Στο επίμαχο ηχητικό φέρεται να συνομιλεί ο Ανδρέας Βγενόπουλου με την επιχειρηματία Δ.Μ., η οποία εμφανιζόταν ότι ενεργούσε για λογαριασμό της Βασιλικής Θάνου ώστε να αποσπάσει χρήματα προκειμένου η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου να διευκολύνει τον επιχειρηματία σε δικαστικές υποθέσεις του. Τα χρήματα αυτά, όπως είχε καταγγείλει ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη Τύπου τον Μάιο του 2016, ζητήθηκαν να δοθούν με τη «μέθοδο του βιβλίου», δηλαδή να τα τοποθετήσει τα χρήματα μέσα σε βιβλίο.

Πηγή: madata.gr