Στην εντατική μητέρα και γιος στη Θεσσαλονίκη – Ήταν θετικοί στον κορονοϊό

0
88

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται μία 83χρονη γυναίκα και ο 53χρονος γιος της, οι οποίοι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό.

Μητέρα και γιος κατοικούν στον Εξαπλάτανο Πέλλας. Ο 53χρονος είχε εισαχθεί προς ημερών στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr, σήμερα διασωληνώθηκε και η 83χρονη, η οποία έχει διακομιστεί στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι θετικά στην πανδημία της COVID-19 είναι και τα δύο παιδιά του 53χρονου. Ωστόσο, αμφότερα δεν χρήζουν νοσηλείας.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 22 κρούσματα, εκ των οποίων τα 10 ήταν εισαγόμενα, τα τέσσερα από την Καστοριά και τα τρία από τη Θεσπρωτία.

Έτσι, ο μέχρι στιγμής απολογισμός αυξήθηκε σε 3.343 περιστατικά, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες, το 22,3% σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και το 55,7% συνδέεται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, 11 ασθενείς -από εννέα που ήταν την Πέμπτη- νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με μέση ηλικία τα 60 έτη. Το 27,3% είναι γυναίκες, ενώ το 81,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Όσον αφορά τα θύματα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου δεν καταγράφηκε κάποιος νέος θάνατος, ο αριθμός των οποίων παρέμεινε σε 191. Το 31,9% ήταν γυναίκες, ενώ το 95,8% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών. Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων ήταν τα 76 έτη.

http://www.topontiki.gr

Πηγή: madata.gr