Στην Καλιφόρνια οι πρώτοι θάνατοι από κορονοϊό στις ΗΠΑ

0
99

Αξιωματούχοι στην κομητεία Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας εντόπισαν δύο ανθρώπους που πέθαναν από τον κορωνοϊό στις αρχές και τα μέσα Φεβρουαρίου, τα πρώτα γνωστά θύματα της επιδημίας covid-19 στις ΗΠΑ.

Μέχρι πρότινος οι αμερικανικές αρχές πίστευαν ότι ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό στη χώρα ήταν ένας 50χρονος άνδρας στην πολιτεία Ουάσινγκτον στις 29 Φεβρουαρίου.

“Ο ιατροδικαστής πραγματοποίησε νεκροψία σε δύο ανθρώπους που πέθαναν στο σπίτι τους στις 6 και 17 Φεβρουαρίου του 2020”, ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία της κομητείας Σάντα Κλάρα.

“Σήμερα ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε μέσω λήψης δειγμάτων ότι και οι δύο ήταν θετικοί στον ιό SARS-CoV-2 (που προκαλεί την covid-19)”, πρόσθετε η ανακοίνωση.

Τα θύματα πέθαναν στο σπίτι τους μια περίοδο που στις ΗΠΑ διενεργούνταν πολύ λίγα τεστ και μόνο μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι αναμένεται να εντοπιστούν και άλλοι θάνατοι που σχετίζονται με την επιδημία.

Η είδηση αυτή ίσως βελτιώσει την κατανόηση των αξιωματούχων για το πώς εμφανίστηκε και εξαπλώθηκε η covid-19 στις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό ξεπέρασε χθες Τρίτη τους 45.000 στις ΗΠΑ, με τη χώρα να έχει τον μεγαλύτερο επιβεβαιωμένο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, περισσότερα από 810.000

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Πηγή: madata.gr