Στις φυλακές Δομοκού ο Χρήστος Παππάς. Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι αρχές

0
22

Έκλεισε χθες οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μετά και τη σύλληψη του υπαρχηγού Χρήστου Παππά, ο οποίος καταζητούνταν επί 9 εννέα μήνες.
Το καταφύγιό του, όπως αποδείχτηκε, ήταν το διαμέρισμα μιας 52χρονης χρυσαυγίτισσας, ουκρανικής καταγωγής, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ο Παππάς είχε καταδικαστεί τον προηγούμενο Οκτώβρη σε 13 χρόνια και 3 μήνες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Σε βάρος του είχε εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς υπήρξε έντονη φημολογία ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό.

Οι Αρχές τον αναζήτησαν σε Αλβανία, Σερβία, σε ελληνικά νησιά, ακόμη και στον Άγιο Όρος, ωστόσο όλες οι προσπάθειες έπεφταν στο κενό, καθώς ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν, όπως όλα δείχνουν, από την αρχή στου Ζωγράφου.

Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του.

Στις φυλακές Δομοκού μεταφέρεται ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε ενώπιον του Εισαγγελέα. Παρέμεινε στο γραφείο μόλις ένα τέταρτο και όταν βγήκε είχε το φυλακιστήριο στα χέρια του για τις φυλακές Δομοκού.

Ήδη έχει αποχωρίσει από το εφετείο και έχει πάρει το δρόμο για τις φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Παππάς είπε στον εισαγγελέα ότι σκόπευε να παραδοθεί και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι είχε στείλει και σχετικό γράμμα στο συνήγορό του, που όμως δεν το έλαβε ποτέ.

Επίσης είπε ότι ήταν περαστικός από το σπίτι στου Ζωγράφου, ενώ ζήτησε να μη μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού, αλλά σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα, χωρίς το αίτημά του να γίνει δεκτό.

Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης
Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του Χρήστου Παππά μετά από ελέγχους σε περίπου 300 άτομα και αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες.

Τα άτομα αυτά έχουν να κάνουν με το στενό οικογενειακό περιβάλλον του Χρήστου Παππά, ή συνδέονταν με κάποιο τρόπο από τη Χρυσή Αυγή.

Ο συνήγορος του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης, μίλησε στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8. Όπως αποκάλυψε οι προσπάθειες ανεύρεσης του πελάτη του από την αστυνομία είχαν ενταθεί το τελευταίο διάστημα και μάλιστα έκανε λόγο για ένα πρόσωπο που μίλησε και οδήγησε τις Αρχές στο σπίτι στου Ζωγράφου, όπου βρισκόταν ο φυγόδικος.

“Δεν είχε επικοινωνήσει μαζί μου. Η όποια επαφή υπήρχε γινόταν μέσω άλλων προσώπων. Διότι δεν είχε κινητό τηλέφωνο, να σας το πω και αυτό. Φυλαγόταν. Από εκεί και πέρα, η αστυνομία τον τελευταίο καιρό είχε επιδοθεί σε μια μεγάλη προσπάθεια να τον βρει. Έκανε πολλές προσπάθειες. Οι προσπάθειες αυτές ήταν προς το γύρω περιβάλλον. Τώρα, για να μην τα πολυλογούμε, ποιον ξέρεις, ποιον δεν ξέρεις, κάποιος μίλησε και πήγαν σε αυτή την γυναίκα και “έβγαλαν τον λαγό”. Αυτή είναι η ιστορία” υπογράμμισε. Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο ο κ. Σταυριανάκης.

“Ο Χρήστος Παππάς ήρθε περίπου στις 12 στο Εφετείο. Πήγε στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών, ο οποίος διέταξε να εκτελεστεί η απόφαση και να γίνει στο κατάστημα κράτησης του Δομοκού. Ο κ. Παππάς ζήτησε αν μπορούσε να μην πάει εκεί” περιέγραψε.”Ο εισαγγελέας του είπε ότι θα πάει εκεί. Δεν είχε κανένα θέμα με την επέμβαση της αστυνομίας, η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν καλή, δεν υπήρξε παράπονο” πρόσθεσε.
“Όλα όσα είπα ήταν αληθινά, μπορεί κάτι να μην είπα, αλλά οι δηλώσεις μου ήταν αληθινές. Ο Χρήστος Παππάς δεν είχε την υποδομή κατ’αρχάς να πάει έξω. Γιατί για να βρεθείς έξω πρέπει να έχεις ένα στήριγμα, ένα αποκούμπι. Αυτό δεν το είχε. Ούτε επίσης αυτό που ακούστηκε για μοναστήρια κτλ. Μπορεί να είχε καλή σχέση με την εκκλησία και ενδεχομένως με μοναχούς, αλλά δεν είχε ποτέ τέτοια σχέση που να του έδινε τη δυνατότητα να κρυφτεί σε ένα μοναστήρι. Ένα διαμέρισμα στην Αθήνα των 6 εκατομμυρίων και πλέον κατοίκων, δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί. Δεν θέλω να αβαντάρω την αστυνομία, αλλά να λέμε την αλήθεια. Ξέρω όμως ότι τον τελευταίο καιρό, ο ίδιος λέει, ότι ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι” είπε ο δικηγόρος.

Ερωτηθείς για την 52χρονη απάντησε “η γυναίκα αυτή παραπέμπεται σήμερα στο Αυτόφωρο για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία. Λίγο ή πολύ υπόθαλψη είναι, η ποινή δεν αλλάζει”.

Πηγή: madata.gr