Στο τέλος ήρθαν στην δίκη και ο Ματθαιόπουλος και ο Μπαρμπαρούσης με τον πατέρα του

0
11

Μπορεί καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύχρονης δίκης της Χρυσής Αυγής να μην πάτησαν το πόδι τους οι τότε υπόδικοι και σήμερα καταδικασμένοι πρώην βουλευτές της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης, αλλά τώρα που φαντασιώνονται ότι μποιρούν να πέσουν “στα μαλακά” και να αποφύγουν την έκτιση των ποινών τους μερικοί από αυτούς τόλμησαν να εμφανιστούν στο Εφετείο.

Ο λόγος για τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, οι οποίοι αμέσως μετά την ημίωρη διακοπή του δικαστηρίου, εισήλθαν στην αίθουσα, προκειμένου να είναι παρόντες στην υποβολή των αιτημάτων τους να δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους. Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης έφερε ως μάρτυρα τον ηλικιωμένο πατέρα του, προκειμένου να καταθέσει υπέρ του αιτήματός του.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Ηλίας Μπαρμπαρούσης, κατέθεσε στο δικαστήριο προς ενίσχυση του αιτήματος του πρώην βουλευτή για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι αν εκτίσει την ποινή ο γιός του, τότε ο ίδιος και η σύζυγός του θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς από τότε που δεν ξαναβγήκε βουλευτής, τους φροντίζει ο γιός τους και φροντίζει την περιουσία και τα ζώα που έχουν. Όπως είπε ο κ. Ηλίας Μπαρμπαρούσης, εάν ο γιός τους μπει φυλακή «εγώ είμαι τελειωμένος. Από τον Μάιο του 2017 έχω πρόβλημα όρασης και η γυναίκα μου παίρνει σύνταξη για 60% αναπηρία».

Κατά την αποχώρηση του μάρτυρα, χρειάστηκε να τον βοηθήσει ο γιός του, καθώς δεν περπατά καλά και έχει μπαστούνι. Ο πρώην βουλευτής ρώτησε την πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει και ο ίδιος, για να βοηθήσει τον πατέρα του. Τότε η κ. Λεπενιώτη του απάντησε: «Ε, τι να σας πω;… Κοιτάξτε, είστε κατηγορούμενος επί 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε 10 έτη κάθειρξη, ενώ ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε 6 έτη κάθειρξη.

Πηγή: madata.gr