Στοιχεία σοκ από τις ΗΠΑ: 700.000 παιδιά μολύνθηκαν από τον κορονοϊό

0
45

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ο ίδιος έχει πάθει… ανοσία στον κορονοϊό, πιστεύει ότι τα έχει πάει εξαιρετικά με την πανδημία κι ας έχουν πεθάνει πάνω από 200.000 στις ΗΠΑ, δεν… ταράχτηκε ούτε από το γεγονός πως νόσησε και ο 14χρονος γιος του Μπάρον, αλλά τα στοιχεία τον διαψεύδουν, ξανά, απόλυτα.

Αφού η πανδημία που προκαλεί ο κορονοϊός άρχισε να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, έχει διαγνωστεί ότι μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 σχεδόν 700.000 παιδιά! Αυτό αποκαλύπτει έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής και της Ένωσης Παιδιατρικών Νοσοκομείων.

Σύμφωνα με την έκθεση, από τις 24 Σεπτεμβρίου ως τις 8 Οκτωβρίου εντοπίστηκαν 77.073 περιπτώσεις, αριθμός αυξημένος κατά 13% από την περίοδο των προηγούμενων δύο εβδομάδων.

Συνολικά, έχει επιβεβαιωθεί ως αυτό το στάδιο ότι μολύνθηκαν 697.633 παιδιά, που αποτελούν περίπου το 10,7% του συνόλου των περιπτώσεων, σύμφωνα με το κείμενο.

Ο δείκτης των μολύνσεων ανέρχεται σε 927 ανά 100.000 παιδιά. Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το 0,9 ως 3,6% των συνολικών εισαγωγών στα νοσοκομεία και το 0 ως 0,23% των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, αναφέρεται.

«Επί του παρόντος, μοιάζουν να είναι σπάνιες οι περιπτώσεις παιδιών που αρρωσταίνουν βαριά εξαιτίας της COVID-19», σύμφωνα με την έκθεση, που πάντως καλεί τις υγειονομικές αρχές των πολιτειών να συνεχίσουν «να παρέχουν λεπτομερή δεδομένα» για τα κρούσματα, τα τεστ, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και «τη θνητότητα κατά ηλικία και κατά φυλή/εθνότητα», ώστε να διαμορφωθεί πιο σαφής εικόνα για τον αντίκτυπο που έχει η πανδημία του κορονοϊού στην υγεία των παιδιών .

Πηγή: madata.gr