Συγκινητικό μήνυμα ανθρωπιάς από τον πάντα «ξεχωριστό» Κλοπ – «Να προσέχετε, δεν υπάρχει δίλημμα για τον ιό»

0
144

Σε μήνυμά του προς τους οπαδούς της Λίβερπουλ ο Γιούργκεν Κλοπ τους καλεί να προστατεύσουν όλοι τους εαυτούς τους αλλά και τους συμπολίτες τούς παραθέτοντας τα δεδομένα που υπάρχουν στον κόσμο αλλά και την Αγγλία για τον κορωνοϊό.

«Το μήνυμα της ομάδας προς τους οπαδούς είναι ένα, να είστε καλά. Να βάλετε πρώτα απ’ όλα την υγεία σας. Μην παίρνετε ρίσκο. Σας παρακαλώ να προσέχετε τους εαυτούς σας και τον συνάνθρωπο σας», ανέφερε ο Γερμανός τεχνικός.

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωσή του…

«Δεν νομίζω ότι αυτή είναι μία στιγμή που οι σκέψεις ενός προπονητή ποδοσφαίρου θα έπρεπε να είναι σημαντική, αλλά καταλαβαίνω ότι οι οπαδοί θέλουν να ακούσουν κάτι από την ομάδα.

Πρώτα και κυριότερα, όλοι πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατέψουμε ο ένας τον άλλον. Σε ολόκληρη την κοινωνία εννοώ. Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, αλλά αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι μετρά περισσότερο από ποτέ.

Το έχω ξαναπεί ότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο σημαντικό από τα λιγότερο σημαντικά πράγματα. Σήμερα, το ποδόσφαιρο και οι αγώνες δεν είναι καθόλου σημαντικοί.

Φυσικά, δεν θέλουμε να παίζουμε μπροστά σε άδειες εξέδρες και δεν θέλουμε αγώνες ή διοργανώσεις να αναβάλλονται, αλλά εάν αυτό βοηθά έστω και έναν να μείνει υγιής τότε δεν υπάρχει ερώτημα για αυτό.

Αν πρέπει να γίνει επιλογή ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και το ευρύτερο καλό της κοινωνίας τότε δεν υπάρχει δίλημμα. Ειλικρινά δεν υπάρχει.

Η σημερινή απόφαση και ανακοίνωση συμβαδίζει με το κίνητρο να κρατήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς. Αυτό υποστηρίζουμε απόλυτα. Είδαμε μέλη άλλων ομάδων να αρρωσταίνουν. Ο ιός μας έδειξε ότι το να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο δεν σου παρέχει καμία ασυλία. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι στους αντιπάλους μας που αρρώστησαν και σε εκείνους που θα αρρωστήσουν.

Κανείς μας δεν γνωρίζει ποια θα είναι η τελική κατάληξη, αλλά εμείς σαν ομάδα πιστεύουμε ότι οι Αρχές παίρνουν τις κατάλληλες αποφάσεις με γνώμονα το κοινό καλό.

Ναι, είμαι ο προπονητής αυτής της ομάδας και του συλλόγου και για αυτό έχω την ευθύνη για το μέλλον μας στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ όμως ότι τώρα, με τόσους ανθρώπους στην περιοχή, στην χώρα και σε παγκόσμιο επίπεδο να ζουν με άγχος και αβεβαιότητα, ότι θα ήταν τρομερά λάθος να συμβουλεύσω κάποιον ο,τιδήποτε άλλο πέρα από όσα λένε οι ειδικοί και να προσέχουν ο ένας τον άλλον.

Το μήνυμα της ομάδας προς τους οπαδούς είναι ένα, να είστε καλά. Να βάλετε πρώτα απ’ όλα την υγεία σας. Μην παίρνετε ρίσκο.

Σας παρακαλώ να προσέχετε τους εαυτούς σας και τον συνάνθρωπο σας».

Πηγή: madata.gr