Συγκινητικό μήνυμα εργαζομένων σε νοσοκομείο: «Ναι φοβόμαστε αλλά θα τα καταφέρουμε»

0
125

«Αν μας ρωτήσετε αν φοβόμαστε η απάντηση είναι ΝΑΙ, αλλά με όπλο την επαγγελματική μας κατάρτιση, αλλά και τον απαραίτητο σεβασμό προς τον ιό, θα τα καταφέρουμε».

Αυτό επισημαίνουν σε μήνυμα τους προς τους Ρεθυμνιώτες οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως με το δεδομένο ότι παγκοσμίως συντελείται πανδημία η οποία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και με την Ελλάδα και την Κρήτη να μην αποτελούν εξαίρεση αυτής της κατάστασης:

«Το νοσοκομείο μας είναι έτοιμο στο μέτρο του δυνατού, να δώσει αυτή την μάχη για την υγεία των συμπολιτών μας. Είναι εφοδιασμένο με ό,τι χρειάζεται και έχουν προβλεφθεί οι ειδικοί χώροι νοσηλείας των ασθενούντων. Παράλληλα, όλο το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να αντιμετωπίσει τα όποια κρούσματα με επαγγελματισμό και ασφάλεια, τόσο για τους νοσούντες όσο και για τους ίδιους. Αυτό που ζητάμε από εσάς είναι να μην έρχεστε στο νοσοκομείο, πάρα μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες καταστάσεις. Να υπακούτε στις οδηγίες των υπαλλήλων που είναι υπεύθυνοι στις εισόδους του νοσοκομείου».

Τονίζουν μάλιστα χαρακτηριστικά, πως: «Απαγορεύεται το επισκεπτήριο των ασθενών σας, όχι γιατί έχουμε βίτσιο, αλλά γιατί πρέπει να τους προφυλάξουμε από την πανδημία. Μείνετε σπίτι σας, πάρτε όλα τα μέτρα προφύλαξης και σεβαστείτε τους εργαζόμενους που δίνουν και την ψυχή τους για το καλό όλων μας».

Στο site του γενικού νοσοκομείου στο Ρέθυμνο http://www.rethymnohospital.gr/ οι πολίτες μπορούν να βρουν πλήρη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ενώ όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αν δεν αισθάνεται κάποιος πολίτης καλά, επικοινωνεί με τον ΕΟΔΥ στο τηλέφωνο 2105212054 ή στο 1135, ενώ επίσης εργαζόμενοι και διοίκηση τον καλούν να μην μεταβεί στο νοσοκομείο χωρίς πρότερη ενημέρωση.

Πηγή: madata.gr