Συγκλονιστικές καταγγελίες για τον ψευτογιατρό: Κόψτε τα φάρμακα και ο γιος σας θα περπατήσει

0
79

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση του ψευτογιατρού που εξαπατούσε ανθρώπους με ανίατες ως επί το πλείστον ασθένειες και κυρίως καρκνοπαθείς.

Χαρακτηριστική περίπτωση μία γυναίκα που απευθύνθηκε στον 47χρονο για να θεραπεύσει το 16χρονο σήμερα παιδί της το οποίο αντιμετώπιζε πολύ σοβαρο κινητικό πρόβλημα. Μιλώντας στο Mega, αποκάλυψε ότι ο ψευτογιατρός της συστήθηκε ως βοτανοθεραπευτής και της τον συνέστησε ένας μοναχός από το Άγιο Όρος. Η γυναίκα ωστόσο εκτιμά ότι ενδεχομένως και ο καλόγερος να έπεσε θύμα του επιτήδειου.

Σύμφωνα με την ίδια, ο γιος της ήταν σε σταθερή κατάσταση με τα φάρμακα που του είχαν δώσει οι κανονικοί γιατροί. Ο επιτήδειος 47χρονος ωστόσο της είπε ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα πρέπει να κοπούν για να περπατήσει το παιδί της.

Μάλιστα, ο επονομαζόμενος “Νίκος Κοντός” εξέταζε το συγκεκριμένο παιδί όπως και πολλούς άλλους ασθενείς, όχι σε κάποιο ιατρείο αλλά μέσα σε μοναστήρι της Παιανίας.

“Μας έδινε σκευάσματα και μας έλεγε ότι δεν πρέπει να κλείνουμε καλά το πώμα του φαρμάκου όταν το βάζουμε στο ψυγείο γιατί θα εκραγεί. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό” είπε χαρακτηριστικά η άτυχη μητέρα η οποία λίγο έλειψε να χάσει το παιδί της του οποίου η υγεία επιδεινώθηκε σοβαρά όταν έκοψε την αγωγή που ακολουθούσε.

Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο γιατρός μαϊμού εμφανιζόταν ως διακεκριμένος ιατρός από την Ελβετία από το 206 και υποσχόταν πρωτοποριακές θεραπείες με σκευάσματα από βότανα και δραστικές ουσίες κάνναβης.

Η συνήθης θεραπεία που πρότεινε είχε διάρκεια 5 μηνών και τα βότανα τα προμηθευόταν από συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο.

Φέρεται ότι ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική-αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη μεσολάβηση-συναίνεση ιατρών των κλινικών.

Εμφανιζόταν ως συνοδός ασθενών είτε σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων ή σε άλλους χώρους, όπως καφετέριες και ξενοδοχεία.

Αναλάμβανε συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές. Αναλάμβανε το συντονισμό χωρίς τη συμμετοχή του, όμως ήταν παρών κατά την εισαγωγή των ασθενών κατά τις επισκέψεις της ομάδας των γιατρών και κατά το εξιτήριο.

Προέβαινε στην εκτίμηση-αξιολόγηση εξετάσεων με τη συναίνεση των ασθενών να του αποστέλλουν τα αποτελέσματα και απαξίωνε όλους τους γιατρούς, δεν επιβεβαίωνε τις γνωματεύσεις άλλων ιατρών και χορηγούσε δικά του “φάρμακα” σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξειδικευμένα φάρμακα από Ελβετία.

Εμφανιζόταν χωρίς μπλούζα ή διακριτικά του τίτλου του ενώ σε άλλους παρίστανε τον πιλότο ή το γιατρό της πολεμικής αεροπορίας.

Συστηνόταν σε κάποιους ως ανιψιός πολύ γνωστόυ εφοπλιστή και τη γυναίκα του την εμφάνιζε άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ανιψιά άλλου εφοπλιστή.

Εμφανιζόταν ως άτομο που είχε επαφές με πολιτικούς δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και ότι ο ίδιος ήταν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ότι είχε επαφές με το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπαιδίου, το Πατριαρχείο, το Βατικανό και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Υποσχόταν μεταθέσεις και έκανε και το μεσίτη με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία. Είχε προσεγγίσει ακόμα και πρόεδρο εφετών παριστάνοντας τον ιατρό.

Το Φεβρουάριο 2017 επισκέφτηκε οικογένεια στη Λάρισα φορώντας στρατιωτική στολή πιλότου και υποσχόταν μεταθέσεις.

Τα χρήματα τα εισέπραττε σε επιταγές που βρέθηκαν στην κατοχή τρίτων προσώπων. Μάλιστα είχε δώσει επιταγή σε ιδιοκτήτη σχολής που φοιτούσαν τα παιδιά του.

Ο 47χρονος αναζήτησε συνεργασία σε γνωστή κλινική στο κέντρο της Αθήνας και συστήθηκε στον υπεύθυνο ως νευρο-ογκολόγος με έδρα την Ελβετία, ανιψιός γνωστού εφοπλιστή με πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Του είπε ότι έχει σπίτι στο Λαγονήσι και πως η σύζυγός του είναι κόρη άλλου γνωστού εφοπλιστή και ότι ο ίδιος αφιλοκερδώς βοηθάει μοναχούς και ότι έχει σχέση με την Εκκλησία.

Όταν του πρότεινε να γραφτεί στο δυναμικό της κλινικής ο 47χρονος αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει επαφή με το δημόσιο και την εφορία και γι’ αυτό δε αναζητήθηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά του.

Ο υπεύθυνος της κλινικής έκανε 4 επεμβάσεις σε ασθενείς του 47χρονου. ‘Άρχισε να τον υποψιάζεται όταν διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν γνώριζε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του και διατηρούσε επιφυλάξεις για τα όσα του έλεγε για τις γνωριμίες του ο 47χρονος.

Χρησιμοποιούσε τη φράση “μη φοβού” στους ασθενείς του καθώς τα περισσότερα θύματά του ήταν θρησκευόμενα. Κούραρε και ως “γιατρός” πολλές μοναχές και μοναχούς.

Ο μαϊμού γιατρός υποδυόταν και τον αξιωματικό της Αεροπορίας και μοίραζε μεταθέσεις

Πηγή: madata.gr