Συγκλονίζει Ελληνίδα διασώστρια: Στην Τουρκία ζήσαμε την απόλυτη δυστυχία

0
48

Η Χριστίνα Ρίτσου, μέλος επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών, μίλησε στο Mega για τις στιγμές που έζησε μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

«Μπορεί να έχουμε εκπαιδευτεί για να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια κατάσταση, αλλά όταν βρίσκεσαι στον τόπο που αναπνέεις τον θάνατο είναι δύσκολο να συγκρατήσεις την ψυχραιμία σου. Στην Τουρκία ζήσαμε την απόλυτη δυστυχία», είπε αρχικά η κ. Ρίτσου και συνέχισε λέγοντας πως οι Τούρκοι ανταπεξήλθαν από την πρώτη στιγμή, δεν σταμάτησαν ούτε για να στήσουν τις σκηνές τους αλλά πήγαν κατευθείαν να βοηθήσουν.

«Οι συνθήκες ήταν δύσκολες στο Καχρανμαράς όπου πλέον είναι μια έρημη πόλη. Ως ομάδα διάσωσης έπρεπε να εντοπίσουμε τους ζωντανούς, αλλά είμασταν και έτοιμοι να απεγκλωβίσουμε και νεκρούς κάτω από τα συντρίμμια. Αυτό συνέβη κιόλας καθώς ο σκύλος μας βοήθησε την κινέζικη και τούρκικη ομάδα εθελοντών να εντοπιστούν δύο ζωντανούς. Εμείς δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να σώσουμε κάποιον ζωντανό αλλά βγάλαμε από τα συντρίμμια τρεις νεκρούς», πρόσθεσε η ίδια.

Στη συνέχεια η Χριστίνα Ρίτσου μιλώντας για την αντιμετώπιση που είχαν από τους Τούρκους πολίτες, ανέφερε πως σε εκείνους έβλεπαν την ελπίδα και τους αποκαλούσαν αδέλφια. «Ο κόσμος μας έπιανε το χέρι και ζητούσαν βοήθεια για εγκλωβισμένους. Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός άνδρα που έκλαιγε και μας ευχαριστούσε στα ελληνικά που ανασύραμε έστω και νεκρά τα μέλη της οικογένειάς του. Οι Τούρκοι είδαν σε εμάς την ελπίδα, μας έδιναν λουλούδια και μας φώναζαν αδέλφια», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Πηγή: madata.gr