Συγκλονίζει η μαρτυρία του 21χρονου Λευκορώσου – Έτσι επέζησε στο φλεγόμενο πλοίο

0
64

Όταν ξέσπασε η φωτιά κοιμόμουν. Όταν ξύπνησα και κατάλαβα ότι ξέσπασε φωτιά, προσπάθησα να βρω δίοδο διαφυγής. Δεν τα κατάφερα. Υπήρχε πολύ υψηλή θερμοκρασία και αποφάσισα να μείνω στην καμπίνα του φορτηγού. Έμεινα για δύο ημέρες και άναβα τα φώτα του φορτηγού σποραδικά για να βλέπω τι γίνεται, γιατί φοβόμουν μην πιάσει φωτιά στο γκαράζ που βρισκόμουν, είπε ο 21χρονος Λευκορώσος οδηγός που κατάφερε να βγει ζωντανός μέσα από το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia. 

Άκουγα συνέχεια θορύβους αλλά δεν μπορώ να ξέρω από πού προέρχονταν. Βγήκα την τρίτη ημέρα που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία και για να σιγουρευτώ έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα με την ένδειξη “έξοδος κινδύνου” και την ακολούθησα, είπε στους λιμενικούς σύμφωνα με τον ΑLPHA.

Όπως αναφέρει ο Alpha, σύμφωνα με τους Λιμενικούς, τρία στοιχεία κράτησαν τον 21χρονο Λευκορώσο στη ζωή. Πρώτον ότι βρισκόταν στο γκαράζ – 1 όπου δεν είχε εκδηλωθεί φωτιά. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο deck του πλοίου. Δεύτερον, τα γκαράζ κλείνουν αεροστεγώς με αποτέλεσμα να μην μπει μεγάλη ποσότητα καπνού στο εσωτερικό του γιατί τότε θα κινδύνευε από τις αναθυμιάσεις. Τέλος, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ψυχραιμία του, καθώς αν και ο Λευκορώσος είναι μόλις 21 ετών αντέδρασε πολύ ψύχραιμα.

Ο 21χρονος νοσηλεύεται  για προληπτικούς λόγους, στην Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.  Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, «ο 21χρονος φέρει μόνο ενδείξεις αφυδάτωσης, ενώ του γίνονται όλες οι εξετάσεις».

Πηγή: madata.gr