Συγκλονίζει η μητέρα του ορειβάτη που σκοτώθηκε στην Πάρνηθα: Δεν μπορώ να το δεχθώ

0
36

Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια του 42χρονου ορειβάτη που έχασε τη ζωή του στο φαράγγι της Γκούρας στην Πάρνηθα Αττικής. Για τον απροσδόκητο χαμό του γιου της, Φώτη, μίλησε στο Tlive η μητέρα, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η αγάπη του για αυτό το άθλημα, δυστυχώς του στέρησε τη ζωή.

Το Tlive βρέθηκε στην γειτονιά του 42χρονου, στο Περιστέρι. Η θλίψη έχει καταβάλλει συγγενείς, φίλους και γνωστούς, αφού όπως λένε ήταν ένα πολύ αγαπητό παιδί. «Είχε γυρίσει όλο τον κόσμο. Έχει πάει στο Έβερεστ, έχει πάει στις Άλπεις. Ήταν η μεγάλη του αγάπη αυτή» λέει η μητέρα του.

Και προσθέτει: «Το αγαπούσε πάρα πολύ αυτό το άθλημα, αλλά και πέρα από αυτό έδινε την βοήθεια του. Με την έννοια ότι βοήθησε πάρα πολύ στο Μάτι, βοήθησε πάρα πολύ γενικά όταν οι άνθρωποι γενικά κινδύνευαν σε καταδύσεις ή σε κάποια ορειβασία. Τον ειδοποιούσαν και πάντα πήγαινε να βοηθήσει».

«Ο πόνος είναι πάρα πολύ μεγάλος αβάσταχτος. Νιώθεις ότι έχεις αδειάσει μέσα σου εντελώς» λέει στο T live η μητέρα του 42χρονου. «Το ξαφνικό είναι πάρα πολύ μεγάλο, διότι μια αρρώστια σου δίνει τα χρονικά περιθώρια να συνηθίσεις σε αυτή την ιδέα. Το ξαφνικό όμως είναι κάτι που σε σκοτώνει. Είναι κάτι που δεν μπορείς να συνηθίσεις» προσθέτει.

«Δεν μπορώ να το δεχθώ. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι ψέματα, ένα όνειρο» συνεχίζει και καταλήγει, λέγοντας: «Εύχομαι να έφυγε χαρούμενος, γιατί έκανε κάτι που αγαπούσε πάρα πολύ. Όμως αυτό δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο τον δικό μου και του πατέρα του, και γενικά όλης της οικογένειας».

Η τελευταία βόλτα στην Πάρνηθα

Η παρέα του 42χρονου ορειβάτη είχε ανέβει από νωρίς το Σάββατο στην Πάρνηθα, το φαράγγι είχε υπερχυλίσει λόγω του χιονιού. Ο Φώτης για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής έπεσε στο νερό. Οι υπόλοιποι ειδοποίησαν μέσω του 112 για την ανάγκη διάσωσης του φίλου τους.

Ο 42χρονος αγνοούνταν από το απόγευμα του Σαββάτου στην Πάρνηθα. Μετά από έρευνες πολλών ωρών, λίγο πριν ξημερώσει, ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο φαράγγι της Γκούρας. Για αρκετή ώρα 15 πυροσβέστες προσπαθούσαν να τον πλησιάσουν και να τον ανασύρουν.

Πηγή: madata.gr