Συγκλονίζει ο Αντετοκούνμπο: Το παιδί μου είναι μαύρο και μεγαλώνει στις ΗΠΑ

0
42

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής περνούν τεράστια κοινωνική κρίση. Η απόφαση αθώωσης του αστυνομικού που πυροβόλησε επτά φορές τον Τζέικομπ Μπλέικ κι η επίθεση των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, μόνο αδιάφορο δεν αφήνουν τον Έλληνα φόργουορντ τους Μπακς, ο οποίος τόνισε ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να αλλάξει την κατάσταση.

«Ως Γιάννης, υποστηρίζω την αλλαγή. Ως η ομάδα μου, υποστηρίζουμε την αλλαγή. Όποτε βλέπουμε κάτι που δεν είναι σωστό, θα μιλήσουμε και θα χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα μας με τον σωστό τρόπο.

Συμβαίνει και σε άλλες χώρες, αλλά εδώ στις ΗΠΑ συμβαίνει περισσότερο. Εγώ και η ομάδα μου, όταν βλέπουμε τέτοια πράγματα θα χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα μας. Το ΝΒΑ μας δίνει το δικαίωμα να μιλάμε για ό,τι μας ενοχλεί. Και αυτό με ενοχλεί (εννοώντας την αθώωση των αστυνομικών στον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ, αλλά και για την επίθεση στο Καπιτώλιο).

Όταν σταματήσω να παίζω, αλλά ακόμη τώρα που είμαι ακόμη αθλητής, το παιδί μου μεγαλώνει στις ΗΠΑ. Και το παιδί μου είναι μαύρο. Και δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα περάσει αυτά που βλέπω στην τηλεόραση. Όσο ζω και αναπνέω θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο. Να αλλάξω όσο μπορώ την κατάσταση, έστω για 2% , για 5%», ανέφερε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Πηγή: madata.gr