Συγκλονίζει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη: Η εισαγγελέας ήταν η φωνή της Ελένης

0
68

Την ενοχή των δυο κατηγορουμένων για την άγρια δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη χωρίς κανένα ελαφρυντικό πρότεινε η εισαγγελέας. Απέδωσε στους δράστες σχεδιασμό και δόλο ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά , αν η Ελένη είχε συναινέσει στις πράξεις θα ήταν ζωντανή, η άρνησή της της στοίχισε την ζωή. Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητεί η μητέρα της άτυχης κοπέλας με στόχο την αυστηροποίηση των ποινών.

Συγκλόνισε για άλλη μια φορά ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη μιλώντας στην εκπομπή «Live News» για τη δίκη της υπόθεσης δολοφονίας της κόρης του.

«Η εισαγγελέας, η κ. Καπαγιάννη, όπως και πρωτοδίκως η κ. Δόγκα, είπανε αυτά που έπρεπε να πούνε και είχαν όλα τα νομικά επιχειρήματα, που έπρεπε να υπάρχουν, για να κάνουν την εισήγησή τους, όπως έπρεπε», είπε αρχικώς ο κ. Τοπαλούδης, τονίζοντας πως «η εισαγγελέας ήταν η φωνή της Ελένης μέσα στην δικαστική αίθουσα».

Κατόπιν, την ευχαρίστησε δημόσια, όχι μόνο η οικογένεια της Ελένης, αλλά και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, όπως είπε, «γιατί πραγματικά ειπώθηκαν πράγματα, όπως έπρεπε και φυσικά η ποινή που εισηγήθηκε, ήταν η ανώτερη προβλεπόμενη, όπως και πρωτοδίκως, ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Τοπαλούδης επισήμανε, πως στην γιορτή της μητέρας θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να καλέσει «όλες αυτές τις μάνες και τη μάνα του Παύλου Φύσσα, στο γραφείο του, να κάνουν μία ουσιαστική συζήτηση αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

«Το σχεδίασαν και το εκτέλεσαν μαζί»
«Καταπέλτης» η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη. Ζητά την ενοχή των δυο κατηγορουμένων -χωρίς ελαφρυντικά- για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

«Η κοπέλα αντιστάθηκε και τόλμησε να τους πει ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία. Έτσι αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Με το σίδερο της κατάφεραν αλλεπάλληλα πλήγματα στο κεφάλι. Διαπιστώθηκαν ίχνη αίματος παντού. Αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση μετέφεραν την κοπέλα στο μπάνιο. Αιμορραγούσε ακατάσχετα κι όταν είδαν πόσο κρίσιμη ήταν η κατάσταση την μετέφεραν στο αυτοκίνητο και την έβαλαν στη θέση του συνοδηγού. Το έκαναν και οι δυο μαζί (…) Από ένα βράχο την έριξαν στη θάλασσα για να την παρασύρουν τα ρεύματα και να μην συλληφθούν. (…) Κατόπιν γύρισαν στο σπίτι και το καθάρισαν από αίματα(…) Μετά γύρισαν ο καθένας στο σπίτι του και έπεσαν για ύπνο συνεχίζοντας ατάραχοι τη ζωή τους» ανέφερε η εισαγγελέας.

«Θέλω για τέτοια εγκλήματα τα ισόβια να είναι ισόβια και όχι ποινές χάδια. Όχι 16 χρόνια» δήλωσε η μητέρας της Ελένης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική αγόρευση, οι δυο κατηγορούμενοι «έκαμψαν την αντίσταση της Ελένης και με την άσκηση σωματικής βίας προχώρησαν μαζί της σε συνουσία».

«Η ψυχή της είναι ζωντανή ενώ οι κατηγορούμενοι παρότι ζουν η ψυχή τους είναι στα τάρταρα» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της κοπέλας.

4 χρόνια μετά, οι δύο κατηγορούμενοι συνεχίζουν να «ρίχνουν» ο ένας την ευθύνη στον άλλον.

«Και οι δυο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους. Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή ότι η Ελένη ήταν ψηλή κοπέλα και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και δεν ήταν δυνατόν να την σηκώσει κάποιος μόνος. Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο επάνω της. Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δυο για να πετάξουν την Ελένη στη θάλασσα» αναφέρει η εισαγγελέας.

«Τόσα χρόνια μετά δεν έχουν καταλάβει τι έχουν κάνει» δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας.

«Στη 01.07 λεπτά η Ελένη στέλνει μήνυμα στη φίλη της «πάρε με σε μια ώρα τηλέφωνο». Το μήνυμα αυτό σημαίνει για μένα ότι «δεν περνάω καλά, κάτι συμβαίνει». Είχε ένστικτο. Παρά την αντίθετη βούληση της και με την άσκηση σωματικής βίας προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία. Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, τις κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή» συμπλήρωσε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος του Ροδίτη κατηγορούμενου για μειωμένο καταλογισμό.

«Είχαν προετοιμαστεί όλο το απόγευμα για αυτό και μόλις είδαν ότι η Ελένη αντέδρασε άσκησαν βία. Η στάση τους μετά τη τέλεση του εγκλήματος μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο» πρόσθεσε.

Η Κούλα Αρμουτίδου ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ζητώντας αυστηροποίηση των ποινών για τα ειδεχθή εγκλήματα.

Πρωτόδικα στους δυο κατηγορούμενους- τον 26χρονο με καταγωγή από τη Ρόδο και τον 24χρονο συγκατηγορούμενό του αλβανικής καταγωγής – επιβλήθηκαν ισόβια για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και κάθειρξη 15 ετών στον καθένα για τον ομαδικό βιασμό της.

Πηγή: madata.gr