Συγκλονίζει ο πρώην βουλευτής για τον χαμό της κόρης του: Ας γίνει παράδειγμα, να εμβολιαστούν οι έγκυες

0
46

Ο λόγος που βγήκα παρά τη συναισθηματική δυσκολία είναι για να σταθώ στο κυρίαρχο μήνυμα που εκπέμπει αυτή η τραγωδία μας. Το κυρίαρχο μήνυμα είναι ότι η Πάττυ ας αποτελέσει ένα παράδειγμα μέσα από τον τραγικό της θάνατο για τις υπόλοιπες γυναίκες, τις εγκυμονούσες, ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν, ανέφερε ο Στάθης Κουτμερίδης

Για την τραγική απώλεια της κόρης του μίλησε στο MEGA o πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης, στέλντοντας μήνυμα σε όλες τις έγκυες γυναίκες να πάρουν παράδειγμα από το τραγικό τέλος της κόρης του και να εμβολιαστούν.

Οκτώ ημέρες έχουν περάσει από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Παρθένα Κουτμερίδου, νικημένη από τον κορωνοϊό και ενώ βρισκόταν στον 7ο μήνα κύησης.

O πατέρας της Στάθης Κουτμερίδης πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS για την τραγική απώλεια ευχαριστώντας γιατρούς και νοσηλευτές αλλά παράλληλα και όλους όσοι έσπευσαν να δώσουν αίμα… για την κόρη του.

Η 38χρονη δικηγόρος δεν είχε εμβολιαστεί. Κατέληξε ύστερα από ένα μήνα νοσηλείας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Άγιος Λουκάς» παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Ο θάνατός της συγκλόνισε όλη τη χώρα. Η Πάττυ Κουτμερίδου, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό αφού πρώτα έφερε στον κόσμο με καισαρική το παιδί που προσπαθούσε να αποκτήσει επί 10 ολόκληρα χρόνια. Ένα αγγελούδι που δε πρόλαβε να κρατήσει στα χέρια της.

«Αυτό που -κακώς- την τρόμαζε να κάνει το εμβόλιο ήταν η ανασφάλεια και ο φόβος» εξομολογείται σήμερα ο πατέρας της.

“Στην αρχή δεν υπήρχε μία ξεκάθαρη επιστημονική άποψη ότι οι εγκυμονούσες πρέπει να εμβολιαστούν, υπήρχε μια αμφίσημη θέση από την επιστημονική κοινότητα για τον εμβολιασμό των εγκύων, τώρα θεωρείται δεδομένο ότι πρέπει να εμβολιαστούν οι εγκυμονούσες. Αυτός είναι ο στόχος και για μένα και για τον γιο μου” είπε ο πρώην βουλευτής, σημειώνοντας ότι έχει γίνει  πρόοδος στους εμβολιασμούς των εγκύων μετά τον θάνατο της Πάττυς.

“Ας γίνει ένα παράδειγμα προς αποφυγή ότι ένα κορίτσι θυσιάστηκε μέσα από το μεγάλο όνειρό της να γίνει μανούλα. Χρόνια αρκετά παιδευόταν. Έμεινε έγκυος με εξωσωματική και αυτό είχε κατακλύσει την ψυχή της και το μυαλό της. Μια τεράστια αγωνία και αβεβαιότητα μήπως κάτι δεν πάει καλά με το εμβόλιο. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που δεν το έκανε. Μια αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Θέλω να κεφαλαιοποιήσουμε την τραγωδία μας, να φανούμε χρήσιμοι στην κοινωνία έστω και αυτή τη στιγμή” τόνισε ο Στάθης Κουτμερίδης.

Ο πρώην βουλευτής κατέληξε λέγοντας πως το παιδάκι είναι καλά στην υγεία του. “Θα σταθούμε εκεί όλη η οικογένεια, μαζί με τον γαμπρό μου κοντά στη εγγονή μας για να μας θυμίζει την Πάττυ. Θέλω αυτή η τραγωδία μας να βοηθήσει εγκυμονούσες να σωθούν. Αυτό για εμάς θα είναι μια παρηγοριά” είπε.

Η Πάττυ Κουτμερίδου έφυγε από τη ζωή ακριβώς 8 χρόνια από τον θάνατο της μητέρας της, από καρκίνο του μαστού.

Τα βλέμματα όλων παραμένουν στο νεογέννητο και τον πατέρα της, που προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και να βρει δυνάμεις να συνεχίσει.

Πηγή: madata.gr