Συγκλονίζει Έλληνας γιατρός στην Ιταλία: Είναι πόλεμος – Aποφασίζουμε ποιος θα ζήσει

0
123

Τις δραματικές στιγμές που βιώνουν ασθενείς, γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο, την περιοχή της Ιταλίας που πλήττεται περισσότερο από τον κορονοϊό, περιέγραψε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο χειρουργός ΩΡΛ, Γιώργος Γιούργος.

“Είναι πόλεμος. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και εμείς. Εδώ και εβδομάδες και η κατάσταση δυστυχώς δεν καλυτερεύει καθόλου αν και έχουμε οργανωθεί κάπως. Ο πόλεμος μαίνεται 24 ώρες το 24ωρο”, είπε ο κ. Γιούργος.

“Προσπαθούμε να σώσουμε όσους πιο πολλούς μπορούμε. Το σημερινό νούμερο των νεκρών θα ήταν πολλαπλάσιο αν δεν κάναμε όλα αυτά που κάνουμε. Εμείς εφαρμόζουμε πολεμική ιατρική, ιατρική μάχης, όπως γίνεται στη μάχη. Έρχονται οι αναισθησιολόγοι και αποφασίσουν αυτός μπορεί και αυτός δεν μπορεί. Είναι κατά κάποιο τρόπο ο επί γης θεός ο γιατρός”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Τα κριτήρια επιλογής των ασθενών υποστήριξε ότι αλλάζουν ανάλογα με τις στιγμές. “Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους ασθενείς γύρω στα 60-65. Δεν μιλάμε για τους ασθενείς 85-90. Φεύγουν οι υπερήλικες γιατί διαλέγουμε να σώσουμε τους πιο νέους. Χτυπάει τους πάντες. Έχουμε ασθενείς από 27-28 χρονών μέχρι 90 και βάλε. Φεύγουν πιο εύκολα οι μεγάλοι γιατί αποφασίζουμε και ρίχνουμε όλες τις ενέργειες μας στους νέους και τους μεσήλικους αλλιώς θα έφευγαν κι αυτοί σας το υπογράφω. Η κατάσταση είναι δραματική εδώ”, συμπλήρωσε.

Πηγή: madata.gr