Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Σε αργία ο σταθμάρχης Λάρισας και ο προϊστάμενός του

0
9

Σε αργία τέθηκε ο σταθμάρχης Λάρισας και ο προϊστάμενός του μετά το μοιραίο συμβάν στα Τέμπη, με απόφαση του προέδρου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα μέχρι και να ολοκληρωθεί η έρευνα για την τοποθέτηση του σταθμάρχη στον σταθμό της Λάρισας.

«Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος για άλλη μια φορά εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του, δεσμευόμενος ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη σε ότι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος στο οποίο χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ.

«Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς. Υπό το βάρος τέτοιων συνθηκών και με βάση αυτές τις προτεραιότητες είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στην λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ κάτι το οποία θα συμβεί το επόμενο διάστημα με το μέγιστο σεβασμό στα θύματα του δυστυχήματος», συνεχίζει.

«Ο ΟΣΕ κάνει επιπλέον γνωστό ότι, ο Σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο Προϊστάμενος του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος», καταλήγει.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών

Η διαδικασία πραγματοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 102/30-5-2022 του εσωτερικού κανονισμού του ΟΣΕ.

«Αργία σε περίπτωση κατάφωρου αδικήματος. Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

πηγή: topontiki.gr

Πηγή: madata.gr