Συμμορία με αρχηγό γυναίκα ξάφριζε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας – Δείτε το βίντεο

0
59

Βίντεο – ντοκουμέντο που αποτυπώνει τη δράση της συμμορίας, που ξάφριζε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας σε Αθήνα και Εύβοια, δημοσιεύει το iΕidiseis.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από το καλοκαίρι του 2022 τα μέλη της οργάνωσης κινούμενα σε ομάδες πολλών ατόμων εντόπιζαν καταστήματα – στόχους. Στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτά ανά δυάδες και ενώ απασχολούσαν τους υπαλλήλους, ένα από τα μέλη απενεργοποιούσε τους αισθητήρες των συναγερμών και αφαιρούσε προϊόντα.

Παράλληλα, διακριβώθηκε ο ρόλος κάθε μέλους της οργάνωσης και συγκεκριμένα: Το αρχηγικό μέλος (γυναίκα), ήταν υπεύθυνο για την οργάνωση και συντονισμό των κλοπών, τον εντοπισμό των καταστημάτων – «στόχων», τον καθορισμό της σύνθεσης και τη στρατολόγηση άλλων μελών. Άλλο μέλος, που διατηρεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, αναλάμβανε μέσω του πελατολογίου του την περαιτέρω διάθεση των κλοπιμαίων, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είχαν επιχειρησιακό ρόλο κατά τη διάρκεια των κλοπών.

Συνολικά συνελήφθησαν 11 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά 33 περιπτώσεις κλοπών.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, καραμπίνα, πιστόλια, πλήθος κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών, ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνι.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χτες, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, με τη συνδρομή Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), συνελήφθησαν 11 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, απείθειας και των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Στο πλαίσιο των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε 4 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πιστόλι με γεμιστήρα και πιστόλι ρέπλικα, ημιαυτόματη καραμπίνα, ξιφίδιο, μαχαίρι και φυσίγγιο, 2 αυτοκίνητα, 5 ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικό πατίνι, πλήθος κινητών, καρτών sim και ηλεκτρονικών συσκευών (tablet, φορητός υπολογιστής, κλπ), συσκευασίες κινητών τηλεφώνων πλαστή ταυτότητα και άδεια οδήγησης, κάρτες τραπέζης και βιβλιαρίων διαφόρων τραπεζών και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: madata.gr