Συναγερμός στα Ιωάννινα – Πάνω από 20 κρούσματα σε γηροκομείο

0
59

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στα Ιωάννινα, τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου λόγω κορονοϊου, καθώς επιβεβαιώθηκαν σε ιδιωτικό γηροκομείο 24 κρούσματα, σύμφωνα και με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Περισσότερα από 20 κρούσματα κορονοϊού (24 σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ) εντοπίστηκαν τις τελευταίες ώρες σε ιδιωτικό Οίκο Ευγηρίας στα Ιωάννινα. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, επειδή, όμως, δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια διακομίζονται σε νοσοκομεία της Ηπείρου, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει το epiruspost, στις αρχές της εβδομάδας είχε επιβεβαιωθεί κρούσμα μεταξύ του προσωπικού στον συγκεκριμένο Οίκο Ευγηρίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η είδηση προκάλεσε ένονες αντιδράσεις και εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις όπου θα γίνεται λόγος για εγκατάλειψη του συστήματος υγείας στην Ήπειρο και δραματική έλλειχη υποδομής για την νοσηλεία ασθενών με covid.

Σε οριακή κατάσταση το νοσοκομείο

Αυτή τη στιγμή, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης νοσηλεύονται συνολικά 53 ασθενείς με κοροναϊό, ενώ συνολικά υπάρχουν 55 κρεβάτια, με τις δύο κλίνες να κρατώνται για σοβαρά περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τα κρούσματα στο γηροκομείο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Άρτας, ένα στις Φιλιάτες και ένα στην Πρέβεζα, ενώ συνεχίζονται οι διακομιδές από το Πανεπιστημιακό.

Για όλη την Ήπειρο υπάρχουν συνολικά οκτώ κλίνες ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό και οι πέντε είναι καλυμμένες.

19 νέα κρούσματα

Σημειώνεται πως το το τελευταίο 24ωρο, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων καταγράφηκαν 19 νέα κρούσματα κοροναϊού, με την περιοχή να βρίσκεται στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού και το νοσοκομείο σε οριακό σημείο.

https://www.dikaiologitika.gr

Πηγή: madata.gr