Συναγερμός στην Πάτρα: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε νηπιαγωγείo

0
54

Σε απόγνωση οι γονείς 40 νηπίων στην Πάτρα, έπειτα από κρούσμα μηνιγγίτιδας που παρουσιάστηκε στο σχολείο τους. Οι παιδίατροι συνέστησαν στους γονείς, να πάρουν προληπτικά φάρμακο τα παιδιά τους. Όμως το φάρμακο αυτό είναι σε έλλειψη και οι γονείς έψαχναν να το βρουν ακόμα και σε γειτονικές πόλεις.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάτρα, έπειτα από κρούσμα μηνιγγίτιδας που καταγράφηκε σε νηπιαγωγείο της πόλης. Όπως μετέδωσε το Open, ένα κορίτσι ηλικίας 4 ετών διαγνώστηκε με μηνιγγιτιδόκοκκο και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παίδων της πόλης.

Το ευτύχημα είναι πως το κορίτσι είναι καλά στην υγεία του, όμως θα έπρεπε τα υπόλοιπα 40 παιδιά να πάρουν προληπτικά αγωγή. Ωστόσο, το φάρμακο που συνέστησαν οι παιδίατροι ήταν σε έλλειψη και οι γονείς των παιδιών έπρεπε να ψάξουν να το βρουν σε φαρμακεία γειτονικών πόλεων, όπως στον Πύργο και το Αγρίνιο.

 Όπως τονίστηκε από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το πρόβλημα θα λυθεί, καθώς έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαιτούμενες δόσεις για να χορηγηθεί στα 40 παιδιά.

Πηγή: madata.gr