Συναγερμός στο Ασκληπιείο Βούλας: Ειδικευόμενος γιατρός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

0
67

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας, καθώς -το βράδυ του Σαββάτου- βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ειδικευόμενος γιατρός (ορθοπεδικός) στα ΤΕΠ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ygeiamou.gr, ο γιατρός εφημέρευε στην Ορθοπεδική και λίγη ώρα πριν διαγνωστεί θετικός εξέταζε κανονικά περιστατικά.

Με εντολή του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ έκλεισε η εφημερία ώστε να γίνει απολύμανση και να μπορεί το νοσοκομείο να μπει σε κανονική εφημερία.

Επίσης στο Νοσοκομείο Ζακύνθου βρέθηκαν 2 γιατροί, που είχαν επιστρέψει από καλοκαιρινή άδεια, θετικοί στον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των υγειονομικών σε 99 τον Αύγουστο. Οι 69 είναι ασυμπτωματικοί.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του νησιού υποστηρίζουν ότι γίνονται 25-30 τεστ την ημέρα και βγαίνουν 3 με 4 θετικά κάθε ημέρα.

Τα θετικά κρούσματα είναι κυρίως τουρίστες και επαγγελματίες που συνδέονται με τον τουρισμό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει ότι γίνονται ελάχιστα δειγματοληπτικά τεστ από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στους τουρίστες που φτάνουν στο νησί από αέρος ή δια θαλάσσης.

«Οι ημερήσιες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για το σύνολο των κρουσμάτων δεν αποτυπώνουν την κατάσταση στη Ζάκυνθο που σωστά ελήφθησαν πρόσθετα μέτρα», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα θετικά κρούσματα που επιβεβαιώνονται στο νοσοκομείο έχουν ελαφρά συμπτώματα. «Μένουν για τρεις ώρες στη κλινική του νοσοκομείου για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού και όταν επιβεβαιωθούν εργαστηριακά πηγαίνουν σπίτι τους σε καραντίνα. Οι τουρίστες που είναι θετικοί φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο καραντίνας, στο Κερί», αναφέρει.

http://www.topontiki.gr

Πηγή: madata.gr