Συνάντηση Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ

0
92

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε, σήμερα, με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Θεόδωρο Τσούχλο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ και ο Κυριάκος Ιωαννίδης, υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας & Έρευνας.

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στηρίζει τους αγώνες των εκπαιδευτικών που θέτουν στο επίκεντρο την απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας για τη βιντεοσκόπηση του σχολικού μαθήματος. Είναι αντιπαιδαγωγική και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Δεν πρέπει και δεν θα εφαρμοστεί» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

 «Η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια του εκπαιδευτικού κόσμου επιτείνεται από την κατάθεση του αντιδραστικού αυτού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που συνολικά θέτει εμπόδια στην προσπάθεια όλων των μαθητών να μορφωθούν ολόπλευρα, αντιστρατεύεται τον παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού. Είναι, επίσης, απαράδεκτη η διάταξη που ανεβάζει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και μάλιστα σε συνθήκες που επιβάλλουν αποφυγή συνωστισμού, λόγω της πανδημίας.

Και βεβαίως, οι αγώνες στον χώρο της εκπαίδευσης πρέπει να συνεχιστούν, να μαζικοποιηθούν ακόμα παραπέρα. Για ένα δημόσιο σχολείο σύγχρονο, δωρεάν, που θα βοηθά τον εκπαιδευτικό να κάνει ουσιαστικά τη δουλειά του. Σε αυτό τον αγώνα θα είμαστε μαζί σας, θα είμαστε μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς, όλο τον ελληνικό λαό».

«Ενημερώσαμε και τον γενικό γραμματέα και το κόμμα για τις θέσεις της Ομοσπονδίας που αφορούν το πολυνομοσχέδιο για το οποίο η ΟΛΜΕ ζητά την απόσυρσή του, για τα μέτρα υγειονομικής φύσεως που πρέπει να ληφθούν, τα οποία είναι πάρα πολλά, όπως απολυμάνσεις, μάσκες, γάντια αντισηπτικά και όλα τα υπόλοιπα για τα οποία μάχονται οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών καθημερινά, για να γίνουν πραγματικότητα και ζητάμε τόσο από το υπουργείο όσο και από τις δημοτικές αρχές, να υπάρχει άφθονο τέτοιο υλικό και συνεχής ροή και επιμελητεία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

«Παράλληλα, ζητήσαμε αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και σημαντική ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας. Ακόμη, καταδικάσαμε την τροπολογία της υπουργού Παιδείας με την οποία προσπαθεί να μετατρέψει τις σχολικές αίθουσες σε στούντιο τηλεόρασης ή ραδιοφώνου. Όλα αυτά υπονομεύουν, υποβαθμίζουν, απαξιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία, θέτουν σε κίνδυνο βασικά συνταγματικά μας δικαιώματα, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών» πρόσθεσε.

«Ζητήσαμε από το Κομμουνιστικό Κόμμα να στηρίξει τη προσπάθειά μας, έτσι ώστε όλα αυτά που δείχνουν μια ζοφερή και αρνητική πραγματικότητα για το μέλλον να μην γίνουν πραγματικότητα. Το Κομμουνιστικό Κόμμα δήλωσε ότι συμπαραστέκεται πλήρως στον αγώνα των εκπαιδευτικών, σε όλους τους προηγούμενους άξονες και θα κάνει και αυτό ό,τι μπορεί και στη Βουλή και στη κοινωνία για να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών. Η ΟΛΜΕ επιμένει: επιστροφή των εκπαιδευτικών στα σχολεία με ασφάλεια και αξιοπρέπεια» κατέληξε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Πηγή: madata.gr